avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract munca administrator bloc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract munca administrator bloc

Buna ! Doresc sa preiau o asociatie de locatari ,sunt deja angajata cu contract de munca. Ce variante am pt a fi angajata ca administrator? Mai exista conventiile civile? Cum pot angaja omul care face curatenie ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:37, 6 Ianuarie 2016
Administratorul de bloc poate fi angajat numai cu c.i.m.

Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii).

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

Codul muncii nu impune regula ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca sa nu depaseasca durata maxima a timpului de munca.

Astfel, dispozitiile Codului muncii privind durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca In cazul cumulului de functii, interdictia referitoare la cele 40 si, respectiv, 48 de ore, nu isi mai gaseste aplicabilitate.

in speta, o persoana fizica poate avea doua c.i.m. cu norma intreaga la angajatori diferiti.
Buna ziua Domnule Consilier juridic
In cazul cand are CIM pentru munca pe care o presteaza adica este casier mai poate sa se ocupe si de cititul apometrelor in baza unei conventii civile tot in aceeasi asociatie de proprietari ?
Va multumesc
Da, poate face acest lucru .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic la mai multe asociatii Laura_Lau Laura_Lau Buna ziua, Daca sunt incadrata ca si consilier juridic cu norma intreaga la o asociatie, membru in consiliul de administratie si as vrea sa mai lucrez part ... (vezi toată discuția)
C.i.m.- cumul functii Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Este posibil ca sa ai doua contracte de munca cu norma intreaga,la angajatori diferiti? (vezi toată discuția)
2 contracte full time la doi angajatori diferiti OANA_BD OANA_BD Se poate ca un angajat sa aiba 2 contracte full time(40h/saptamana), la 2 angajatori diferiti, in acelasi timp? Multumesc (vezi toată discuția)