avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Infiintare SRL-D
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Infiintare SRL-D

Buna ziua,

intentionez sa-mi deschid un SRL-D urmand ca sa realizez urmatoarele obiecte de activitate:
- productia de handmade si comercializarea cu amanuntul a acestora (crosetat, tricotat, olarit, tesut)
- servicii de intretinere corporala (deoarece sunt si tehnician maseur)
-ateliere creative pentru copii si adulti in zona de handmade.

Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1. Cum as putea sa incadrez obiectele de activitate in coduri caen astfel incat sa pot include tot ceea ce urmeaza sa realizez, tinand cont de faptul ca sunt constransa de regula care spune ca nu poti include mai mult de 5 subgrupe de activitate intr-un SRL-D?

2. Cum voi putea sa inregistrez cheltuieli cu materia prima (de exemplu, fire de crosetat, lut) daca eu nu voi putea sa trec fabricarea prin tricotare sau crosetare in actul constitutiv din cauza ca-mi ies prea multe subgrupe si trebuie sa elimin ceva?

As vrea sa evidentiez faptul ca sunt producatoarea acestor obiecte realizate manual si as dori sa se "vada" acest lucru, nu doar sa trec codul caen specific 478 - Comert cu amanuntul efectuat prin standuri, chioscuri si piete.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana Badea , Consilier juridic 14:51, 6 Ianuarie 2016
1. Pentru partea de handmade poti folosi CAEN-urile din doua clase:

"3213 Fabricarea imitatiilor de bijuterii si articole similare
Aceasta clasa include: -fabricarea bijuteriilor de fantezie sau imitatiilor de bijuterii: -inele, bratari, coliere si articole de bijuterii similare confectionate din metale comune placate cu metale pretioase -bijuterii ce contin imitatii de pietre, cum sunt imitatii de pietre pretioase, imitatii de diamante si articole similare -fabricarea bratarilor metalice de ceas (cu exceptia celor din metale pretioase) Aceasta clasa exclude: -fabricarea de bijuterii confectionate din metale pretioase sau acoperite cu metale pretioase, vezi 3212 -fabricarea de bijuterii ce contin pietre pretioase veritabile, vezi 3212 -fabricarea de curele de ceas din metale pretioase, vezi 3212"

"4789 Comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri si piete al altor produse
Aceasta clasa include: -comertul cu amanuntul prin intermediul standurilor sau pietelor al altor bunuri, cum ar fi: -covoare si carpete -carti -jocuri si jucarii -aparate de uz casnic si articole electronice de larg consum -inregistrari muzicale si video"

"4690 Comert cu ridicata nespecializat
Aceasta clasa include: -comertul cu ridicata al diverselor produse fara nici o specializare "

Pentru partea de masaj medical:

"8690 Alte activitati referitoare la sanatatea umana
Aceasta clasa include: -activitati referitoare la sanatatea umana, ce nu sunt efectuate in spitale sau de catre medici sau dentisti cum sunt: -activitati ale infirmierelor, moaselor, fizioterapeutilor sau a altor paramedici in domeniul optometriei, hidroterapiei, masajului medical, ergoterapiei, logopediei, homeopatiei, chiropracticii, acupuncturii etc. Aceste activitati pot fi efectuate in clinici medicale, de tipul celor atasate intreprinderilor, scolilor, azilelor de batrani, sindicatelor si confederatiilor sindicale si in centre de sanatate, altele decat spitalele, precum si in cabinete particulare sau la domiciliul pacientilor. Aceasta clasa include de asemenea: -activitati ale personalului paramedical stomatologic cum sunt specialistii in terapie dentara, infirmiere dentare din scoli si personalul paramedical de igiena dentara, care pot activa independent de medicul stomatolog, dar sunt periodic supravegheati de catre acesta -activitati ale laboratoarelor medicale cum ar fi: -laboratoare de radiologie si alte centre de diagnostic similare -laboratoare de analiza sangelui -activitati ale bancilor de sange, bancilor de sperma, bancilor de organe pentru transplant etc. -transportul pacientilor, cu ambulanta, inclusiv avioane. Aceste servicii sunt asigurate adesea in timpul urgentelor medicale. Aceasta clasa exclude: -fabricarea de dinti artificiali, proteze si dispozitive protetice executate de laboratoarele dentare, vezi 3250 -transferul pacientilor, fara echipament de salvare sau personal medical, vezi diviziunile 49, 50, 51 -analizele de laborator altele decat cele medicale, vezi 7120 -activitati de testare in domeniul igienei alimentare, vezi 7120 -activitati de asistenta spitaliceasca, vezi 8610 -activitati de asistenta medicala si stomatologica, vezi 862 -activitati ale centrelor de ingrijire medicala la domiciliu, vezi 8710 "
Atentie insa pentru autorizarea acestei activitati te vei lovi de DSP de la care se obtin aceste autorizatii speciale.

Pentru workshopuri:
"8559 Alte forme de invatamant n.c.a.
Aceasta clasa include: -invatamantul care nu poate fi incadrat intr-unul din clasele CAEN 8510-8553 -servicii ale conducatorilor academici -centre de invatamant ce ofera cursuri terapeutice -cursuri de verificare a cunostintelor profesionale -pregatirea in domeniul limbilor straine si al dobandirii abilitatilor de conversatie -instruirea in domeniul calculatoarelor -instruire de religie Aceasta clasa include de asemenea: -pregatirea salvamarilor si a salvamontistilor -instruirea in metode de supravietuire -instruirea in oratorie -instruirea in citire rapida, citire inversa, etc. Aceasta clasa exclude: -programe de alfabetizare pentru adulti, vezi 8520 -invatamantul secundar general, vezi 8531 -invatamantul secundar tehnic si profesional, vezi 8532 -invatamantul superior, vezi 854 "

Pentru pct.2 cred ca sunteti acoperita sub CAEN ul 3213.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduri caen pentru un pfa - handmade Ana1788 Ana1788 Aș vrea să valorific legal hobby-ul meu, urmând cea mai simpla varianta. Doresc sa ofer spre vânzare coronițe, agrafe, coliere, cercei și alte bijuterii ... (vezi toată discuția)
Cod caen 9604 katy26 katy26 buna,intentionez sa infiintez o salina artificiala,si nu stiu daca ,aceste coduri caen 9604;9609 ama ajuta? (vezi toată discuția)
Magazin online MariaPostolache MariaPostolache Buna ziua. De aproape doi ani vand bijuterii handmade pe diferite platforme din afara. Acest hobby in momentul de fata imi permite lejer sa renunt la ... (vezi toată discuția)