avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune asigurator pentru un eveniment rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune asigurator pentru un eveniment rutier

Accident rutier - prin neacordare de prioritate un auto imi avariaza auto personal - vinovatul asigurat la Uniqa - dosar daune auto - dosar daune vatamare .
- Pt daune auto - asig nu prezinta deviz, tergiverseaza si ofera cca 7.000ron - dupa discutii si argumentarii proprii in cca 3 luni primesc in cont cca 15.500 ron. Pt mine a fost un minus de cca 5000 ron.
- Pt daune vatamare corporala - care include conf Uniqa toate despagubirile pt prejudiciul produs adica si daune morale - 3.000 ron !? - dupa un telefon mai dur catre ei au reofertat 3700 - fara argumentare, fara reguli dupa doar cateva zile !
In urma ev. rutier - am stat fara auto propriu 3 luni - am consumat servicii taxi, suma de bani nu a fost indestulatoare pt reparatii - minus 5000 ron - si am fost obligat la un credit de nevoi personale ( val de rambursare cca 22000ron) - vatamarea corporala nu a fost grava ( cred si sper - lovitura la cap , certf med-legal) dar... Medicul a recomandat control RMN daca in urmatorii 1-3 ani exista dureri de cap, sau alte simptome fata de comportamentul normal - o examinare RMN inseamna 3x1300ron - cum sa aduc chitanta pt RMN PT A FI DECONTATE ACUM, CAND EU LE FAC ANUAL in urmatorii 3 ANI !!? - nici un cuvintel despre daune morale! .
Pt continuare actiune, am reclamat la ASF care le-a oferit dreptate in tot ce Uniqa a derulat in aceste 2 dosare. Dar recitind raspuns ASF, am concluzionat - acesta era intocmit copy-paste cu raspuns Uniqa catre ASF si am constatat ca desi in comunicarea electronica cu Uniqa cazul meu a fost de daune pt reparare auto dar catre ASF a fost DAUNA TOTALA - pt vatamare corporala sau luat in calcul doar docum prezentate pt evaluarea initiala de cca 3000 ron iar pt interventia mea nesustinuta decat de un telef mai dur, s-a majorat suma pana la cca 3700ron, in continuare neacceptata si neridicata. Pt mine este clar ca daunalitatea ev. rutiere se face aleatoriu, fara respectarea procedurilor legale si au mici sanse de acoperire partiala doar cei care sunt mai insistenti si vocali ca mine.
Vreau sa ii dau in judecata pt daune morale, daune pt indisponibilizare bunuri patrimoniale, vatamare corporala si daune interese pt procedura neconforma si rea credinta in derulare dosare daune, fals si uz de fals in inscrisuri oficiale ( corespondenta electr eu o detin, in care mie imi justifica cauza-efect-daune si catre ASF modifica tipul daunei pt a scapa de repercursiuni).
Vreau sa stiu daca baza legala existenta ( nu am studii de drept) imi permite aceasta actiune si daca totalul sumei solicitate de mine - 42.000 ron - este cuantificat corect din punct de vedere legal.

Multumesc anticipat pt atentia si asa cum tot citesc pe acest site si profesionalism

Stoica Dragos – Ploiesti
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 10:25, 7 Ianuarie 2016
Buna ziua,

- Pt daune auto: se despagubesc potrivit normelor ASF. Daca nu ati fost multumit cu oferta asiguratorului, ati incercat sa mergeti la service si sa va faca un deviz? Trebuie vazut care este valoarea autovehiculuilui la data accidentului si in functie de deviz putem cunoaste daca este dauna totala sau se poate repara. Daca este dauna totala, valoarea max de despagubire este val auto - 25%. Daca faceti predare la o firma autorizata de desmembrari, val daunei este val. auto - valoare auto predat.
-Pt daune vatamari corporale si morale - nu exista un cadru legal reglementat in domeniu. In prezent aceste despagubiri se acorda pe baza de cazuistica/ negociere. Societatile de asigurare se inspira in negociere dupa un ghid de cazuri similare ale instantelor - asadar se negociaza. Daca nu sunteti de acord si mergeti in instanta, aceasta este cea care va stabili cunantumul.

Avand in vedere ca sunt 2 dosare de dauna deschise, actiunea in instanta se poate face si doar pentru unul dintre ele (ex. doar pentru vatamari sau doar pentru bunuri)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier-probleme asigurator astra florin_leu florin_leu Buna ziua,In data de 22.06.2010 am fost implicat intr-un accident rutier din vina unui sofer care nu mi-a acordat prioritate, a accelerat crezand ca are timp ... (vezi toată discuția)
Autoturism dauna totala heathcliff heathcliff Buna seara, In data de 05.03.2016 am fost implicat intr-un accident rutier din care, printre altele, a rezultat dauna totala a autoturismului pe care il ... (vezi toată discuția)
Dauna totala rca Burlim Burlim Cum se calculeaza dauna totala si daca pot pastra epava (vezi toată discuția)