avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPT DE VIZITA BUNICI PATERNI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPT DE VIZITA BUNICI PATERNI

Buna ziua,

Am mare nevoie de ajutorul dvs pentru a gasi o solutie situatiei in care ma aflu.
Am o relatie de 3 ani cu un cetatean spaniol din care a rezultat un copil in varsta de 2 ani si 6 luni. Suntem stabiliti in Romania. In urma unor aprinse discutii cu soacra mea, vreau sa iau masuri de precautie in ceea ce priveste dreptul ei la vizite. Am dovezi ca incearca sa il readuca pe sotul meu in Spania, evident impreuna cu fetita. Ce masuri legale as putea lua in aceasta privinta in cazul in care lucrurile se agraveaza? Mentionez ca nu suntem casatoriti.
Cu stima,
Loredana
Cel mai recent răspuns: loredanadumitrache , utilizator 16:20, 7 Ianuarie 2016
Va multumesc pentru promtitudinea raspunsului, lucrurile astea le stiam si eu si chiar nu a fost intentia mea ca fetita sa nu aiba relatii cu bunicii. Insa din conversatiile surprinse intre sotul meu si mama lui rezlta ca doreste sa il influentezxe sa se intoarca in Spania si sa ia si copilul, fara vointa mea. Ma trateaza ca si cum nu as exista! Intrebarea mea este: are dreptul sa vina in Romania si sa vada copilul( fiind si pe teritoriul meu) sau pot sa ii interzic printr-o hotarare judecatoreasca sa nu faca asta? Se pare ca, cunosc mai bine legile spaniole decat cele romanesti, motiv pentru care am apelat la sfaturile dvs. Din pacate acolo drepturile sunt comune, custodia e impartita si toate lumea are drepturi. Multumesc
Asa e și la noi și nu exista motiv pt care sa ii interzică vreo instanta vizita.
Dvs puteți sa nu o primiți pur și simplu și va trebui sa ceara un program de vizita.
Oricum, nu e cazul sa va impacientați, copilul nu va ajunge în Spania fără acordul dvs.
Mutumesc!
In cazul acesta unde trebuie sa ceara program de vizita, in Romania sau in Spania?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil tanasailiecristian tanasailiecristian sunt divortat de 6 ani si un copil de 10 mentionez ca locuiesc in spania iar copilu este de 1 an la mine pt ca mama sa recasatorit si mai are 2 copii din ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva, domiciliul minorului in spania FLORINTACHE FLORINTACHE Rugaminte si intrebare: Mama si minorul se afla in Spania, tatal in Bucuresti. Divortul a avut loc in Bucuresti si atunci s-a stabilit locuinta copil la mama ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor, stabilire domiciliu Soffia Soffia Buna ziua, Avem tata+mama=copil, parintii sunt necasatoriti, ambii sunt romani, copilul s-a nascut in Spania si lasat tatalui sa-l creasca. Mama nu este ... (vezi toată discuția)