avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit neplatit din 2007
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit neplatit din 2007

in anul 2005 am incheiat un contract pentru un card de credit la eurolline in valoare de2000 ron ,din anul 2007 am intrat in inposibilitate de plata ,iar acum in 2016 am primit o executare silita in valoare de 13535 ron,se mai poate executa dupa o perioada de 8 ani,la cat timp se prescrie?
termenul de prescriptie este de 3 ani, calculat de la ultima plata. Inteleg ca pana la acest moment dumnealor nu au mai facut alte demersuri impotriva dumneavoastra
nu au facut nici un fel de demers,am primit acum o instiintare debitor infiintare poprire pe conturi de la un executor judecatoresc ,la care nu-i dau numele lesne de inteles,intrebarea este ce trebuie sa fac acum ,cui sa ma adreses ??,direct executorului sa incerc sa-i explic ca termenul sa prescris
Daca nu s-a efectuat nici un act de suspendare a prescriptiei care, este de 3 ani de la ultima plata,faceti contestatie la executarea silita in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii,invocand prescriptia extinctiva a dreptului de a obtine executarea silita.
dar eu nu am primit nici o hotarare judecatoreasca,am primit numai aceste documente de la executor cu poprire pe conturi
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la momentul primirii popririi au început să curgă cele 15 zile.

Ok oameni buni, pentru că astfel de situații se tot întămplă vă sugerez să acționați împotriva executorului.

Plângere penală pentru abuz în serviciu în dauna intereselor persoanei.

Executorul judecătoresc era obligat să verifice dacă are o creanță exigibilă. O creanță prescrisă nu este exigibilă. Încuviințând executarea pentru o creanță prescrisă,deci neexigibilă,, executorul a comis o faptă penală. Faceți repede plăngere și veși rezolva mai rapid problema.

Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Deblocare cont in urma unei suspendari a executarii silite agri2015 agri2015 La multi ani!! Am avut un credit pe care l-am lichidat in 2008(platit integral),si in 2015 am primit de la un executor judecatoresc (exista si sentinta ... (vezi toată discuția)
Cerere executare silita aurtan aurtan Buna ziua, Am primit o instiintare de la un executor judecatoresc prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a declansat urmarirea silita mobiliara impotriva ... (vezi toată discuția)
Executare silita raduradulescu raduradulescu buna seara . as vrea sa intreb si eu ceva legat de executorul judecatoresc si anume :daca un creditor se prezinta la un bej cu un titlu executoriu ,acesta are ... (vezi toată discuția)