avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu suplimentar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu suplimentar

Sunt persoana cu handicap accentuat, angajata pe perioada nedeterminata. As vrea sa stiu daca beneficiez de concediu de odihna suplimentar si cit este acesta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 7 Ianuarie 2016
Art. 147 C.mun.
(1) Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.
(2) Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati prevazute la alin. (1) se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu mihaela david mihaela david o persoana care are grad de handicap mediu sau accentuat beneficiaza de zile suplimentare la concediu de odihna? (vezi toată discuția)
Concediul suplimentar dragomiresti dragomiresti ce lege reglementeaza nr. de zile de concediu suplimentar ce trebuie acordate pentru persoanele care lucreaza in mediu cu radiatii nucleare? (vezi toată discuția)
Spor la co pentru persoanele cu dizabilitati. evcont evcont O persoana cu dizabilitati cu gradul II, accentuat, incadrata, beneficiaza de spor la concediul de odihna? (vezi toată discuția)