avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce șanse am să mă creadă cei de la FISC dacă-mi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce șanse am să mă creadă cei de la FISC dacă-mi denunț proprietarul pentru evaziune fiscală?

Bună seara!
Stau într-o garsonieră cu chirie de aproximativ 3 ani de zile și dau proprietarului lunar, suma de 600 lei, de când m-am mutat aici (din februarie 2012) și până în prezent.
Acum însă, proprietarul dorește să mărească chiria la 650-700 lei pe lună și eu nu pot să îi dau atât (și 600 lei este mult pentru o singură cameră)! X-(
În condițiile în care eu n-aș fi de acord să îi dau din martie anul ăsta chiria mărită, poate să mă dea afară fără să îi facă nimeni nimic și eu îl pot denunța la FISC pentru evaziunea fiscală făcută de 3 ani de când stau la el? Ce șanse am să fiu crezută de cei de la Financiar, având în vedere că eu am cablul tv, internetul și telefonul la această adresă de când m-am mutat și am și chitanțele de la întreținere pe numele meu? Sunt dovezi palpabile astea?
Eu pot păți ceva dacă nu mi s-a făcut contract? Deoarece în stradă nu am putut să mă duc cu copilul, am acceptat să stau aici așa fără contract de închiriere (am doar un contract fictiv, făcut de Agenția imobiliară care mi-a găsit acest loc de închiriat).
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2016
ContSters160566, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160566 , utilizator 08:56, 8 Ianuarie 2016
Vina pentru lipsa contractului este a ambelor parti.
Daca proprietarul nu vrea sa faca contract, nu va mutati acolo si cautati un alt proprietar care vrea sa faca contract.
Eu am cerut contract și mi-a spus că așa ceva nu va face!
Nimeni nu face contract de închiriere!
De 17 ani stau în chirie și am avut doar o singură dată norocul să dau peste o familie normală din toate punctele de vedere, care-și plătea toate dările la stat, la zi!
În rest, nimeni n-a vrut să-mi facă contract!
Vina mea de ce este? Că nu stau în stradă? Toți mi-au spus și-mi spun că dacă-mi convine să stau fără contract bine, dacă nu, să ies afară pe unde am intrat! Să fim serioși, cine mai declară la FISC că are chiriași în casa lui? Rare sunt acele persoane!
Daca nu exista un contract atunci nu are justificarea sa mareasca chiria. Acest fapt poate sa escaladeze in timp si sa se ajunga la sume nejustificate, daca se trece cu vederea. Evetual sa se ceara un contract cu aceasta ocazie.
O idee buna ar fi sa se gaseasca a.s.a.p. o alta locuinta cu contract.
Banuiesc ca nu s-a platit nici o garantie la inchiriere. Daca nu convenea lipsa contractului, in acesti 3 ani de zile, tot se gasea un loc cu contract, daca se cauta si se dorea. Situatia a fost acceptata de ambele parti pina la un moment dat cind balanta s-a inclinat. (marirea chiriei nejustificata)
Neavind un contract poate sa dea afara chiriasul oricind.
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2016
ContSters371153, utilizator
@viqua,

Am spus mai sus că stau prin chirii de 17 ani și în acești ani, doar o singură familie a vrut să-mi facă contract! Ce ușor vă dați cu părerea... ce întreb eu și ce-mi răspundeți dumneavoastră?!
Și da, am dat și o garanție de 600 lei atunci când am intrat aici. Am dat 2 luni chiria în avans adică 1200 lei+600 garanție=1800. Atât am dat la început!
Deci, întrebarea mea este dacă-i pot face plângere la FISC pentru evaziunea fiscală ce a tot făcut-o timp de 3 ani cu statul și dacă mă poate da afară? FISC-ul mă poate sancționa pe mine cu ceva dacă n-am avut unde să mă mut cu chirie în altă parte cu contract? Ce șanse am să fiu crezută de cei de la Financiar, având în vedere că eu am cablul tv, internetul și telefonul la această adresă de când m-am mutat și am și chitanțele de la întreținere pe numele meu? Sunt dovezi palpabile astea?
La urma urmei toți știți că mulți sunt cei care nu fac aceste contracte de închiriere și fac evaziune fiscală!

Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
Adriantot, moderator
Deloc simpatic.
Cred ca titlul ar fi trebuit sa sune: "Ce sanse am sa nu fiu sanctionata daca imi denunt proprietarul la FISC". Aici este problema dvs. Daca ati stii ca nu exista nici o raspundere, acest mesaj nu se afla pe acest forum ci la FISC. Nici nu este vorba daca va crede cineva sau nu.

"poate să mă dea afară fără să îi facă nimeni nimic și eu îl pot denunța la FISC pentru evaziunea fiscală făcută de 3 ani de când stau la el?"


"pentru evaziunea fiscală ce a tot făcut-o timp de 3 ani cu statul și dacă mă poate da afară? FISC-ul mă poate sancționa pe mine cu ceva dacă n-am avut unde să mă mut cu chirie în altă parte cu contract?"

Deci, daca nu va da afara, nu il mai denuntati la FISC? Din ce motive se doreste denuntul, mai exact? Daca denuntul este principial, era denuntat de mult. Garantie 600 lei? Ciudat. Mai ales ca nu s-a intocmit nici un contract pentru suma de 600 lei. Chiria in avans nu este garantie ci platita chiria, cum se si numeste, in avans. Deci suma principala este de 600 lei-garantie. Adica nimic. Un risc mare pentru proprietar.




Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
ContSters371153, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie in cazul unui apartament inchiriat edm_addicted edm_addicted Ma scuzati daca am postat unde nu trebuia insa era singura arie care parea sa se apropie de problema mea. Asadar, am inchiriat un apartament acum vreo 2 ani ... (vezi toată discuția)
Denuntare inchiriere apartament fara contract. Andra07 Andra07 Buna ziua, Am inchiriat acum 2 ani un apartament in care am platit totul la zi intotdeauna. Cand am facut contractul, a fost pe durata de 1 an, printr-o ... (vezi toată discuția)
Inchiriere-contract de comodat roxxy_daniela roxxy_daniela Buna ziua, Stau cu chirie intr-o garsoniera, printr-un contract de comodat pe o perioada de 2 ani(in vara lui 2010 expira), dar intre timp ne-am gandit sa ... (vezi toată discuția)