avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce șanse am să mă creadă cei de la FISC dacă-mi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce șanse am să mă creadă cei de la FISC dacă-mi denunț proprietarul pentru evaziune fiscală?

Bună seara!
Stau într-o garsonieră cu chirie de aproximativ 3 ani de zile și dau proprietarului lunar, suma de 600 lei, de când m-am mutat aici (din februarie 2012) și până în prezent.
Acum însă, proprietarul dorește să mărească chiria la 650-700 lei pe lună și eu nu pot să îi dau atât (și 600 lei este mult pentru o singură cameră)! X-(
În condițiile în care eu n-aș fi de acord să îi dau din martie anul ăsta chiria mărită, poate să mă dea afară fără să îi facă nimeni nimic și eu îl pot denunța la FISC pentru evaziunea fiscală făcută de 3 ani de când stau la el? Ce șanse am să fiu crezută de cei de la Financiar, având în vedere că eu am cablul tv, internetul și telefonul la această adresă de când m-am mutat și am și chitanțele de la întreținere pe numele meu? Sunt dovezi palpabile astea?
Eu pot păți ceva dacă nu mi s-a făcut contract? Deoarece în stradă nu am putut să mă duc cu copilul, am acceptat să stau aici așa fără contract de închiriere (am doar un contract fictiv, făcut de Agenția imobiliară care mi-a găsit acest loc de închiriat).
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2016
ContSters160566, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160566 , utilizator 08:56, 8 Ianuarie 2016
@_Maria

Fiscul nu este societate filantropica sa se gandeasca de ce sta omul in strada sau intr-o casa.
In urma unui denunt este posibil sa se constate infractiunea, dar si autorii ei, adica proprietarul care a facut evaziune fiscala, dar si chiriasul care s-a complacut in aceasta stare de evaziune fiscala, cunoscand acest lucru.

Daca ar fi vrut sa va faca contract, atunci pretul chiriei ar fi fost mai mare pentru ca includea si impozitul pe care l-ar fi platit la fisc, chestiune care nu v-ar fi convenit atunci, cum nu va convine o marire a sumei nici acum.
Deci de chiria in suma de 600 lei ati fost si dv. favorizata in aceasta perioada.
Nu va puteti prevala de argumentul ca nimeni nu face contract si ca asta ati vazut-o in 17 ani de cand locuiti cu chirie.
Daca puneati conditia la Agentia imobiliara ca doriti contract inregistrat la ANAF, in mod sigur va gaseau proprietari destui. Chestiunea e ca nu v-ar fi convenit suma sau aspectul locatiei.
Da, puteti sa-l denuntati, dar pregatiti-va sa dati si dv. cu subsemnatu'.

Stiti cum e cu facerea de bine?
viqua a scris:

Garantie 600 lei? Ciudat. Mai ales ca nu s-a intocmit nici un contract pentru suma de 600 lei. Chiria in avans nu este garantie ci platita chiria, cum se si numeste, in avans. Deci suma principala este de 600 lei-garantie. Adica nimic. Un risc mare pentru proprietar.

Ce-ți mai place să vorbești în necunoștință de cauză!
Păcat că nu pot să-ți atașez poza contractului dintre parți și agenția imobiliară să fi văzut că am dat 1200 lei ce reprezintă chiria anticipată pe 2 luni+ 600 separat, pentru garanție care se stipulează că mi-o va da atunci când voi pleca! Dar nu încerc să te conving eu pe tine. Că nu de asta sunt aci!
Denunț-ul la FISC ar fi tocmai că refuză să îmi facă contract! Cât despre eventuala mărire a chiriei, nu are cum să o facă pe 4 pereți fără niciun fel de dotări... totul vechi ca pe vremea lui străbunica!
PS. am primit un răspuns acum 5 minute în urmă de la avocatul meu ce mi-a spus că oragul fiscal nu îmi face nimic mie dacă denunț proprietarul pentru faptul că nu mi-a făcut contract de închiriere și nici nu dorește să facă asta, dar vrea bani mai mulți să îi intre în buzunar!
Închideți acest subiect, deoarece am primit răspuns la el din afara site-ului! Și am primit exact răspunsul la întrebarea mea!
Vă mulțumesc!
@elga50
Mulțumesc pentru răspuns!
Aș vrea dacă se poate să închideți acest subiect!
Nu doresc alte răspunsuri la el.
Am primit în viața reală un răspuns la întrebarea mea!
O zi bună!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie in cazul unui apartament inchiriat edm_addicted edm_addicted Ma scuzati daca am postat unde nu trebuia insa era singura arie care parea sa se apropie de problema mea. Asadar, am inchiriat un apartament acum vreo 2 ani ... (vezi toată discuția)
Denuntare inchiriere apartament fara contract. Andra07 Andra07 Buna ziua, Am inchiriat acum 2 ani un apartament in care am platit totul la zi intotdeauna. Cand am facut contractul, a fost pe durata de 1 an, printr-o ... (vezi toată discuția)
Inchiriere-contract de comodat roxxy_daniela roxxy_daniela Buna ziua, Stau cu chirie intr-o garsoniera, printr-un contract de comodat pe o perioada de 2 ani(in vara lui 2010 expira), dar intre timp ne-am gandit sa ... (vezi toată discuția)