avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna ASTRA asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna ASTRA asigurari

Pe scurt in 23.12.2015 am avut un eveniment nefericit (dauna auto) sunt partea pagubita ,iar cel care ma tamponat este asig la ASTRA asig , prin cautare si raspunsuri mai putin pozitive ( mai deloc ) am facut o cerere deschidere daune la www.fgaromania.ro si asta a fost nici un raspuns pana acum ...nustiu incotro sa apuc , daca ma poate ajuta cineva .Multumesc.
Cel mai recent răspuns: avasilcovici , utilizator 21:41, 13 Ianuarie 2016
Buna ziua,

Asa este procedura FGA.

Pasi sunt:
- cererea de deschidere dosar de dauna (pe care ati facut-o);
- veti fi contactat de un reprezentant FGA pentru constatate (poate si dura si 2 luni - am avut astfel de cazuri - depinde de localitatea de unde sunteti si la ce judet sunteti arondat pt constatare);
- dupa constatare, se constitue dosarul de dauna (documente, facturi, etc - vi le comunica constatatorul) si daca totul este OK se propune aprobarea dosarului de FGA pentru plata;
- se pune dosarul pe lista potentialilor creditori;
- se va achita dupa ce falimentul ASTRA va fi solutionat definitiv, in limita fondului FGA si a plafonului stabilit/ creditor.

O asigurare CASCO era binevenita.

Pasii sunt cei mentionati mai sus.
Am fost implicat in noiembrie intr-un caz cu ASTRA. Am procedat la fel.
Este foarte important sa aveti e-mail de confirmare atunci cand trimiteti documentele prin e-mail la FGA. La mine abia la a 5a incercare am primit e-mailul de confirmare-receptie.
Puteti sa sunati la FGA la numerele de pe site, selectati a robot "juridic" si cereti informatii, inclusiv numarul cererii (referinta viitoare).
Dupa 16 zile, am fost contactat de inspector pentru constatare.
Insistati telefonic...acesta este secretul.
Numai bine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca - faliment valentinneagu87 valentinneagu87 Buna ziua, As dori un sfat/o parere legata de urmatoarea problema. Am fost implicat intr-un accident de masina iar vinovatul are asigurare la o firma aflata ... (vezi toată discuția)
Asigurarea astra oana192 oana192 buna ziua.. am facut si eu un accident cu masina ....eufiind vinovata. si am asigurarea de la astra... cum se procedeaza?am aflat ca , constatatorul de la ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca euroins??? tiberiu448 tiberiu448 Bună ziua! Ce se întâmplă acum cu cei care au RCA făcut la euroins pe un an de zile mai este valabil sau nu??? Mulțumesc! (vezi toată discuția)