avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua, intampin cu nevasta mea o situatie mai delicata, este insarcinata iar doctorul ginecolog avand si cabinet particular nu a dorit sa-i dea risc de sarcina. Stiu ca durata totala a concediului de maternitate (prenatal) este compus din 126 de zile si din aceste 126 de zile 42 trebuie sa fie dupa nastere insa, ce se intampla daca din aceste 126 de zile pana la 31 decembrie sunt acordate deja 55 de zile, in mod normal nasterea trebuia sa vina intre 26 decembrie si maxim 10 ianuarie iar acum ne trezim ca doctorul ginecolog ne spune ca nu este pregatita pentru nastere(azi 8-01-2016) Sotia mea trebuie sa nasca pana pe 12 ianuarie ca cele 42 de zile din concediu sa ramana intacte insa, ce se intampla daca nu naste pe 12 ianuarie si naste mai tarziu de acel termen se mai da acea indemnizatie de 2 ani sau este obligata ca dupa 42 de zile sa se reintoarca la munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:36, 8 Ianuarie 2016
1. Concediul pentru crestere copil (CCC) nu se poater acorda mai repede de a 43-a zi de la nasterea copilului.

2. - In cazul in care concediul de lauzie (postnatal) este mai mic de 42 de zile atunci pentru zilele ramase pana la a 42-a zi de la nastere poate solicita concediu de odihna sau concediu fara plata sau poate sa aiba concediu medical.
- Incepand cu a 43-a zi de la nastere poate solicita CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal sau postnatal obligatoriu? oanaelena22 oanaelena22 buna ziua am doua intrebari in legatura cu concediu pre / post natal, stiu ca este un total de 126 zile, din care 42 obligatorii dupa nastere, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal 42 zile tinaa tinaa buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o lamurire . sunt insarcinata in 32 saptamani si 3 zile iar data probabila a nasterii, la ultima ecografie , este intre 13 ... (vezi toată discuția)