avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acte infiintare cafenea
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acte infiintare cafenea

Cunoasteti, va rog, care sunt avizele/autorizarile necesare infiintarii unei cafenele intr-un spatiu la parterul unui bloc de locuinte? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 23:01, 31 Iulie 2009
1.Inregistrare la registrul comertului ([ link extern ] /)
2.Autorizatie de la ANRC(www.anrc.ro)
3.Autorizatie de la primarie
4.Autorizatie de la Electrica sau Romtelecom(daca le folosesti stalpii)
4.Contract cu un ISP
5.Autorizatie/ aviz de la administratia blocurilor in care ai reteaua:)
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Ai o societate si vrei sa deschizi un punct de lucru cu specific cafenea?
Daca ai o societate comerciala si nu ai in obiectul de activitate Cod CAEN 5630(baruri si alte activitati de servire a bauturilor), va trebui sa incluzi si acest cod in ob de activitate al societatii pentru a putea functiona cu cafenea
Spatiul in care doresti sa functioneze cafeneaua, este proprietatea cui si ce destinatie a avut sau are?.
Destinatia lui a fost din totdeuna un spatiu comercial sau ii schimbi destinatia acum pentru a fi folosit ca spatiu comercial.
E nevoie de acordul asociatiei de proprietari daca schimbi destinatia initiala a spatiului( daca a fost un apartament) dar si pentru cafenea, in sine, ca este cu potential de a perturba linistea locatarilor
In fine, cred ca ar trebui sa ne spui mai multe
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa deschid o ceainărie mica in sibiu hhh3112 hhh3112 Buna ziua. Doresc sa deschid o ceainărie mica in Sibiu cu un angajat. Locatia unde doresc să deschid si pe care o dețin apare ca spatiu comercial fara ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor luckysherrif luckysherrif Buna, Acum 4 luni de zile am investit aproximativ 30.000 euro intr-un spatiu comercial din centrul pietonal al orasului cu intentia de a deschide o cafenea. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o intrebare care este diferența dintre un ... Crina1986 Crina1986 Buna ziua am si eu o intrebare care este diferența dintre un bar si o cafenea,acum câteva zile a trebuit să schimb punctul de lucru la un bar care are cod ... (vezi toată discuția)