avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anularea procurii notariale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anularea procurii notariale

Buna ziua, as dori sa stiu cum pot anula o procura notariala de calatorie a unui minor. Pe scurt:Sotia mea a plecat cu copilul la un var in AUSTRIA si acum doreste sa inscrie copilul la scoala acolo,copilul are 6 ani,iar eu nu sunt de acord.Procura este pentru 1 an de zile.Mentionez ca nu are loc de munca(in Romania este somera) si nici drept de sedere sau munca in Austria.Doresc sa stiu daca pot face ceva care sa o poata obliga sa readuca copilul in Romania? VA MULTUMESC anticipat pentru timpul acordat !
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 08:54, 28 Iulie 2009
1. Nu este procură, ci declaraţie. Cam greu de revocat, în condiţiile în care a produs deja efecte.

2. Din moment ce aţi fost de acord cu plecarea pe timp de un an, va trebui să aşteptaţi să treacă anul.

3. Este mai mult decît firească înscrierea copilului la o şcoală, indiferent unde ar fi ea situată, atunci cînd copilul a ajuns la vîrsta la care orice copil începe să deprindă tainele scrisului şi ale cititului.

4. Aţi putea să vă adresaţi instanţei de judecată, dar şanse de succes aţi avea doar dacă prin atitudinea mamei sunt puse în pericol interesele, starea de sănătate sau dezvoltarea intelectuală a copilului. Nu cred că e cazul.
themis a scris:

1. Nu este procură, ci declaraţie. Cam greu de revocat, în condiţiile în care a produs deja efecte.

2. Din moment ce aţi fost de acord cu plecarea pe timp de un an, va trebui să aşteptaţi să treacă anul.

3. Este mai mult decît firească înscrierea copilului la o şcoală, indiferent unde ar fi ea situată, atunci cînd copilul a ajuns la vîrsta la care orice copil începe să deprindă tainele scrisului şi ale cititului.

4. Aţi putea să vă adresaţi instanţei de judecată, dar şanse de succes aţi avea doar dacă prin atitudinea mamei sunt puse în pericol interesele, starea de sănătate sau dezvoltarea intelectuală a copilului. Nu cred că e cazul.

Dle profesor , cred ca sunteti un tata extraordinar! Ati vorbit exact ca un parinte care-si sfatuieste copilul!=D>
Jos...clopu'!:bow:

PS > Daca va referiti la acea procura pe care i-ati dat-o sotiei imputernicind-o sa calatoreasca cu copilul in straintate , dle Petrica , o puteti revoca la orice birou notarial . Numai ca nimeni nu va stii de revocarea ei deoarece o astfel de procura nu poate fi verificata de organele vamale! Se uita la ea , o vad ca exista si asta este tot ...nu se verifica si valabilitatea ei cata vreme nu este mai veche de 1 an! Ati da banii degeaba pentru revocare!B-)
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pt iesirea copilului din tara alysha22 alysha22 buna ziua. as dori sa intreb daca procura pt iesirea copilului din tara doar cu un parinte (cu acordul celuilalt parinte) poate fi valabila pana la 18 ... (vezi toată discuția)
Procura de calatorie onutza-versata@yamail.com onutza-versata@yamail.com cat timp este valabila o procura de calatorie??? (vezi toată discuția)
Minor domiciliat în austria. cum i se poate prelungi pașaportul dacă tatăl nu va fi de acord? Brigitte17 Brigitte17 Buna ziua. Nu sunt inca intr un divort. Eu, mama copilului, locuiesc impreuna cu copilul in Austria de sase ani. Tatal s a reintors in Romania, anul trecut. ... (vezi toată discuția)