avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere custodie copil de catre tata.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere custodie copil de catre tata.

Buna ziua,sunt Alex am 23 de ani si de un an de zile am avut o relatie(fara a ne casatori) cu o tipa din care a rezultat un copil.La aproximativ 2 luni dupa nasterea copilului am avut o cearta iar ea a plecat la mama ei.In 7 decembrie ea a ramas fara contract de munca si acum nu mai are nici un venit doar indemnizatia de crestere a copilului care inca nu se stie daca o va primi.Eu am un venit stabil si consider ca as putea sa ii ofer un trai decent acestui copil insa nu stiu care este procedura de obtinere a custodiei indiferent daca ei ii va da drept de vizita sau nu principalul obiectiv este sa locuiasca si sa creasca acest copil cu mine pana nu e prea tarziu.Am auzit anumite zvonuri ca si eu ca tata as putea sa intru in post natal insa sunt doar zvonuri momentan.Astept raspunsurile,sugestile voastre pentru ca nu am mai avut ocazia sa trec printr.o astfel de experienta si habar nu am incotro sa ma indrept.Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 14:10, 10 Ianuarie 2016
Cate luni ziceti ca are copilul ?
Daca mama lua indemnizatie , de care contract de munca vb?
Vreti sa ii oferiti venit stabil din ce ? din munca sau din indemnizatie ? Daca munciti , cine sta cu copilul cat veti fi la munca ?

dvs ca tata puteti intra in concediu de crestere al copilului, nu stiu daca renteza, depinde cat castigati acum.

principalul obiectiv este sa locuiasca si sa creasca acest copil cu mine pana nu e prea tarziu

prea tarziu pentru ce ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator
Copilul are 2 luni,mama a fost angajata pana in 7 decembrie cand a expirat perioada contractului de munca(a fost un contract pe o perioada determinata).Acum ea nu mai are nici un venit .Eu am un loc de munca stabil si as putea sa ii ofer un strict necesar fara ca acest copil sa aibe de suferit de aceea am incercat sa vorbesc cu ea sa imi dea custodia copilului desigur il poate vizita cand doreste fara nici o restrictie dar a refuzat.Eu as vrea sa vad ce pot face sa obtin custodia pe cale legala daca prin intelegere nu se poate.
il alapteaza ?
pe 7 decembrie copilul avea o luna deja, iar daca a lucrat 12 luni anterioare nasterii beneficiaza de indemnizatie.
la dvs cine ar avea grija de copil ? dvs ?
Ziceti ca mama e la mama ei cu copilul, au conditii decente de locuit ?
Sunt de parere sa nu va amagiti, autoritatea parinteasca va fi comuna e adevarat, insa copilul va locui cu mama, dvs veti plati pensie ca tot ziceti ca aveti venit indestulator, iar intretinere acum primeste si de la bunici, mama e lauza , nu i se va lua copilul ca nu munceste acuma si ca nu are un venit propriu, se va face insa ancheta sociala la mama sa se vada conditiile in care creste si e ingrijit. Daca nu e bine ingrijit, aveti sanse ca cel mic sa locuiasca la dvs.

Mama ei este destul de in varsta(tatal ei a decedat) iar ea nu stiu cat de bine sau nu se descurca in ingrijirea copilului,La mine stau putin mai diferit lucrurile mama este bona are multi copii crescuti la activ din maternitate pana la cativa ani si ar sta cu copilul cat eu sunt la munca.Nu este problema de pensie alimentare ca o platesc o suma de bani mai mare sau mai mica insa ce siguranta am eu ca va fi cum trebuie crescut si ocrotit acest copil aici este marea problema.Astept o sugestie ce ar trebui sa fac sa fie bine pentru copil.
Dacă copilul are 2 luni nu aveți șanse.

Alte discuții în legătură

Drepturile tatălui! cum pot obține ca programul de vizită a minorului să se desfășoare la domiciliul meu? Crz5 Crz5 Buna ziua,am un bebe de 3 luni dintr-o relatie de concubinaj si as dori sa stiu daca am dreptul sa imi iau bebelusul la mine acasa,tin sa mentionez ca mama lui ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor savyandrei savyandrei Am un baietel de 3 luni rezultat dintr-o relatie extraconjugala . Mama lui mi-a spus cand avea 7 luni de sarcina , copilul e pe numele meu dar locuieste cu ea. ... (vezi toată discuția)
Tata pe cale de divort, cu copilul luat de acasa de catre sotie andipetre andipetre Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti daca ati intalnit un caz asemanator si cum s-a terminat? Sunt un tata pe cale de divort,cu sotia care si-a parasit ... (vezi toată discuția)