avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere custodie copil de catre tata.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere custodie copil de catre tata.

Buna ziua,sunt Alex am 23 de ani si de un an de zile am avut o relatie(fara a ne casatori) cu o tipa din care a rezultat un copil.La aproximativ 2 luni dupa nasterea copilului am avut o cearta iar ea a plecat la mama ei.In 7 decembrie ea a ramas fara contract de munca si acum nu mai are nici un venit doar indemnizatia de crestere a copilului care inca nu se stie daca o va primi.Eu am un venit stabil si consider ca as putea sa ii ofer un trai decent acestui copil insa nu stiu care este procedura de obtinere a custodiei indiferent daca ei ii va da drept de vizita sau nu principalul obiectiv este sa locuiasca si sa creasca acest copil cu mine pana nu e prea tarziu.Am auzit anumite zvonuri ca si eu ca tata as putea sa intru in post natal insa sunt doar zvonuri momentan.Astept raspunsurile,sugestile voastre pentru ca nu am mai avut ocazia sa trec printr.o astfel de experienta si habar nu am incotro sa ma indrept.Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 14:10, 10 Ianuarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru sugesti si ajutor.M-am conformat si astazi am fortat putin nota cu o discutie mai dura si am reusit sau cel putin asa sper ca am reusit sa o fac pe mama copilului sa inteleaga ca indiferent ce neintelegeri avem noi copilul nu are nici o vina si nu merita sa fie o victima colaterala a certurilor noastre.Asa ca am facut cateva cumparaturi si anume (patut,pemparsi,hainute,etc am fost ajutat de catre mama mea care este bona dupa cum am mai spus si cam stie ce ii trebuie unui copil) si am mers sa i le duc,nu prea a vrut sa le primeasca in prima faza dar intr-un final a acceptat .Acum o sa incerc sa o fac sa inteleaga ca nu are sens sa mergem in instanta pentru a ne rezolva problemele,daca o sa reusesc cred ca o sa fie bine pentru amandoi daca nu va intelege singura solutie mai ramane instanta altceva nu stiu ce as mai putea face.Va multumesc inca o data pentru sfaturile si sugestile oferite de voi.
Bravo. Aveti intreaga mea admiratie. Un barbat atat de tanar si cu o judecata si atitudine matura. Acum, daca imi permiteti, mergeti pe linia propusa chiar de dvs, incercand sa rezolvati pe cale amiabila. Ocoloti cu toata convingerea si puterea de care puteti da dovada confruntarile si instanta. Manifestati intelegere si ingaduinta, fara sa va indepartati insa de copil. Intelegeti ca nici doamnei nu-i e usor, e probabil la fel de tanara ca si dvs, poate nu beneficiaza de sfaturi la fel de bune ca cele date de mama dvs. E prima oara mama, alapteaza probabil, ii e teama cu mica mogaldeata, greseste, ca noi toti, ca si dvs. Luati lucrurile cu duhul blandetii, nu fiti dur si intransigent, vorbiti totusi cu mama copilului dvs. Manifestati o atitudine calma si constantanta, ocolind subiecte conflictuale. Iesiti impreuna in parc, lasati-o sa capete incredere in dvs ca tata. Nu luati asta drept o ofensa. Sentimentul ei dominant este sa-si apere puiul. De cine? De oricine. Abia a nascut. Daca va veti purta calm si egal se va ajunge la intelegere si cu privire la programul de vizitare. Nu bruscati lucrurile. In aceste momente copilul are mai multa nevoie de mama. Si de dvs, care va dovediti un tata bun, sunt convinsa. Dar nu e nicio rusine sa acceptam ca natura a facut asa lucrurile incat bebe doarme acum cel mai bine la sanul mamei, dar iese la plimbare, face baita cu dvs! Succes.
Felicitari pentru ceea ce ati facut! Faptul ca mama a acceptat ajutorul dvs, este un prim pas in consolidarea relatiei cu copilul dvs. In aceasta perioada mamele au diferite stari, dar daca va veti duce mai des, veti vorbi cu calm si va vedea ca va preocupa atat de mult bebelusul eu cred ca va veti intelege din ce in ce mai bine. Felicitari inca o data! Mi-as fi dorit ca si tatal copilului meu sa fi procedat asa, dar ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile tatălui! cum pot obține ca programul de vizită a minorului să se desfășoare la domiciliul meu? Crz5 Crz5 Buna ziua,am un bebe de 3 luni dintr-o relatie de concubinaj si as dori sa stiu daca am dreptul sa imi iau bebelusul la mine acasa,tin sa mentionez ca mama lui ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor savyandrei savyandrei Am un baietel de 3 luni rezultat dintr-o relatie extraconjugala . Mama lui mi-a spus cand avea 7 luni de sarcina , copilul e pe numele meu dar locuieste cu ea. ... (vezi toată discuția)
Tata pe cale de divort, cu copilul luat de acasa de catre sotie andipetre andipetre Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti daca ati intalnit un caz asemanator si cum s-a terminat? Sunt un tata pe cale de divort,cu sotia care si-a parasit ... (vezi toată discuția)