avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie in caz de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie in caz de partaj

Buna ziua,

Anul trecut am finalizat constructia unei case impreuna cu sotul meu. Persoana care s-a ocupat de intabularea acesteia a uitat sa ma treaca si pe mine proprietar.
Stiu ca se poate rezolva la notar, print-un act de vointa al sotului prin care imi cedeaza jumatate din dreptul asupra locuintei.
Intrebarea mea este daca nu facem acest act la notar, si ajungem la un partaj in urma divortului, ce pretentii pot ridica eu?

Multumesc.
Nu va putea uita nimeni la intabulare dacă figurație ca proprietar.

În caz de partaj ați putea obține bani dar e bine sa lămuriți prin convenție problema.

Soțul a intabulat sau a fost uitat și el?
Faceti acum rectificarea, pt ca terenul fiind al sotului, dvs aveti drept doar asupra constructiei, deci..in cazul in care.. sperati sa nu ajungeti, cum spuneti dvs, ati fi despagubita in functie de contributia la construirea casei. Si tot in cazul in care..nu cred ca daca ajungeti la asta, sotul ar dori sa indrepte eroarea, ceea ce v-ar dezavantaja.
Nu are un drept asupra constructiei, prin accesiune casa e a sotului. Casa era comuna daca el facea un drept real in favoarea sotiei privitor la teren. Altfel, proprietarul terenului e si al casei, despagubind alti contributori la cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj alyofficiall10 alyofficiall10 Mama este casatorita cu tata din 1989 in 1994 au construit o casa dar mama nu este trecuta in acte are dreptu la aceeasta casa ? si daca da cat la%? (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort sutachval sutachval Care ar fi solutia sau solutiile in cazul unui proces de partaj al bunurilor comune ale sotilor dupa divort ,avand in vedere ca au construit o casa in timpul ... (vezi toată discuția)
Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)