avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intentare divort fara avocat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intentare divort fara avocat

Buna din nou,
Aveti idee, se poate intenta actiune de divort (prin tribunal, varianta notar/de comun acord se exclude) fara a avea avocat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:23, 13 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Da se poate dar nu va sfatuiesc avand in vedere ca, din cate se vede, nu aveti nicio cunostinta de drept.
Exista mai multe motive pentru care se poate formula o actiune de divort. Daca doriti sa formulati o actiune prin intermediul instantelor judecatoresti si sa nu folositi procedurile administrative sau notariale, evident ca se poate depune o asemenea actiune fara a fi nevoie de un avocat, insa consider ca prezenta unui avocat este necesara si utila.
Nu inteleg ce anume intrebati... ce se exclude, acordul partilor pe divort?
Cand o parte nu stie daca are nevoie de avocat, recomand sa mearga la una sau doua consultatii, prezinta situatia, intelege care e starea sa legala si, apoi, informat, poate decide.
Daca am inteles bine de mai sus si dv. nu sunteti de acord cu partea adversa pe divort, atunci nu puteti divorta la notar. Si daca tot nu sunteti de acord, da, eu va recomand sa aveti un avocat.
Totusi, asta e decizia dv. dupa ce va informati putin.

Exista mai multe situatii in care recomand avocat, anume toate situatiile conflictuale. Inclusiv aceea in care se divorteaza prin acord, insa sotii au copil si relatia e totusi conflictuala. dar asta e parerea mea, parerea altora difera, asa incat fiecare decide pentru el.
Puteti depune actiune de divort, fara un avocat. Insa , fara un avocat veti fi mereu cu ceva lipsa, cu ceva gresit, va fi mereu ceva de adaugat, prezentat pt ca ca fiecare meserie are rostul ei si ca nu ne putem pricepe la toate.
Fara avocat veti pierde timp si nu veti cunoaste concret/pt ca nu puteti interpreta, continutul procesului in desfasurare.
rux123 a scris:

Buna din nou,
Aveti idee, se poate intenta actiune de divort (prin tribunal, varianta notar/de comun acord se exclude) fara a avea avocat?
Multumesc


Aveti dreptul de a divorta fara avocat ceva la genul ca la notar.
Prin acordul partilor divortul este simplu de tot daca stiti sa va redactati actele pentru instanta.
Daca ajungeti pana la termen veti rezolva divortul.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj prin mediere blue51 blue51 Buna ziua! Dupa terminarea divortului,urmeaza partajul,conf legii 192/2006 act in august,acesta trebuie initiat mai intai la mediator. Pana aici am ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)