avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme succesiune

Buna seara

Am urmatoarea problema .Tatal meu vitreg a decedat ,mama a deschis dezbaterea succesiunii .Mentionez ca tatal meu vitreg nu a avut copii.El are trei surori toate in viata si tatal lui.La dezbaterea succesiunii ,desii toti succesorii tatalui meu vitreg doresc fara conditii sa renunte la partea lor de succesiune ,iar singura acceptanta sa fie mama ,notarul ii impune mamei ca una dintra surorile tatalui sa accepte si ea succesiunea ,iar dupa aceea sa o doneze sau sa o vanda mamei pe motivul ca ar fi mai bine asa "citez"sa nu vina si nepotii la succesiune :).Mama, fata simpla de la tara nu prea se pricepe ea cu termenii astia notariali si e dispusa sa plateasca .Eu consider atata timp cat succesorii tatalui meu vitreg renunta toti ,mama ramane singura acceptanta .Nu vad de ce una dintre dintre surori trebuie sa accepte si sa vanda ,doneze ,o fi asta un tertip de a ciuguli niste banuti si asa din greu munciti de mama pentru a mai face un act in plus nenea notarul?

Alte discuții în legătură

Donatie de drepturi de mostenitor Emanuel Sieber Emanuel Sieber Buna ziua, mama mea este stabilita in strainatate de 20 de ani. In Romania are doua surori vitrege. Bunica mea, mama celor trei surori (a mamei mele si a ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici madalin981 madalin981 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea chestiune: Suntem 3 persoane (eu (sau nepotul), tata si bunicul) plus bunica care este decedata. Am ... (vezi toată discuția)
Succesiune simona denisa simona denisa buna tuturor am si eu o problema la care,deocamdata,nu-i gasesc rezolvarea dar am sa incep sa va povestesc cam cum stau lucrurile.Tatal meu a decedat cand eu ... (vezi toată discuția)