avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Doresc sa va intreb legat de succesiune.Mama ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Doresc sa va intreb legat de succesiune.Mama mea a ...

Buna ziua.Doresc sa va intreb legat de succesiune.Mama mea a decedat de curand si vrem sa facem succesiunea Mai am un frate ,,nepotul meu care este fiul surorii mele decedate si fiica tatalui meu vitreg care dupa dezbaterea succesiunii tatalui meu vitreg are drept la casa..Intrebarea mea este daca acum la succesiune,la notariat este nevoie de prezenta tuturor succesorilor ?si daca unul dintre succesori este in strainatate stabilit ,cum se procedeaza in cazul lui?Va multumesc anticipat si o zi buna sa aveti

Toti mostenitorii trebuie sa fie prezenti la dezbaterea mostenirii. Cei aflati in strainatate se convoaca de catre notar.
La succesiune trebuie convocati toti urmasii mamei . Pentru fiica predecedata - fiul acesteia . Daca fiica tatalui vitreg nu e si fiica mamei , nu va fi chemata la succesiunea acesteia , ca nu-i e ruda . Dar , daca veti vrea sa faceti partaj - sa impartiti acea casa ( sa vindeti si sa impartiti banii , sau sa ia unul dintre dvs. casa si sa plateasca celorlalti sulte ) - va trebui sa o chemati . Cel din strainatate poate face procura , la ambasada sau consulat , unei persoane de incredere , sa-l reprezinte la succesiune , sau sa angajeze un avocat .
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
CHKa, utilizator
Daca un mostenitor se afla in strainatate, poate fi reprezentat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea după 7 ani (3 moștenitori minim) andr87 andr87 Bună ziua! Vrem să facem succesiunea după tata (decedat în 2010). Scopul e ca mama (adică soția / co-proprietar) să devină moștenitoare. Eu ... (vezi toată discuția)
Succesiune- cum exact? Alina Cretu Alina Cretu Un barbat decedat in urma cu 1 luna are ca mastenitori pe fiica sa si pe cei treii nepoti(fii fiului sau vitreg-mort in urma cu aproximativ 20 de ani).Pamantul ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare mostenitor minor tinaa tinaa buna ziua. va rog sa ma indrumati cum sa procedez . doresc sa accept mostenirea ce se cuvine fiului meu minor in urma decesului bunicii. precizez ca tatal ... (vezi toată discuția)