Buna ziua.Doresc sa va intreb legat de succesiune.Mama mea a decedat de curand si vrem sa facem succesiunea Mai am un frate ,,nepotul meu care este fiul surorii mele decedate si fiica tatalui meu vitreg care dupa dezbaterea succesiunii tatalui meu vitreg are drept la casa..Intrebarea mea este daca acum la succesiune,la notariat este nevoie de prezenta tuturor succesorilor ?si daca unul dintre succesori este in strainatate stabilit ,cum se procedeaza in cazul lui?Va multumesc anticipat si o zi buna sa aveti
La succesiune trebuie convocati toti urmasii mamei . Pentru fiica predecedata - fiul acesteia . Daca fiica tatalui vitreg nu e si fiica mamei , nu va fi chemata la succesiunea acesteia , ca nu-i e ruda . Dar , daca veti vrea sa faceti partaj - sa impartiti acea casa ( sa vindeti si sa impartiti banii , sau sa ia unul dintre dvs. casa si sa plateasca celorlalti sulte ) - va trebui sa o chemati . Cel din strainatate poate face procura , la ambasada sau consulat , unei persoane de incredere , sa-l reprezinte la succesiune , sau sa angajeze un avocat .