avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Preschimbare permis - domiciliul in strainatate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Preschimbare permis - domiciliul in strainatate

Doresc sa va intreb cum poate proceda un cetatean de origine romana cu domiciliul in strainatate sa isi preschimbe carnetul de conducere romanesc in tara.

Momentan ma aflu in Romania, si doream sa-mi refac permisul de conducere, nemaiavand domiciliul in Romania, buletinul mi-a fost retinut la Consulatul Romaniei din Canada, am aflat astazi ca nu pot sa-mi preschimb permisul de conducere fara buletin, decat daca imi fac mutatia temporara in Romania pentru o luna de zile. Pentru a-mi face mutatia temporara in Romania imi trebuie sa ma ia cineva in spatiu temporar.

Deci trebuie sa trec prin tot acest proces pentru am schimba permisul de conducere pentru care vor avea o adresa de domiciliu temporara care nu va mai fi valabila dupa o luna de zile.

In lege nu am gasit nimic care sa se refere la cetatenii romanii cu domiciliul in strainatate.

Va multumesc anticipat,

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis conducere Vio Lupu Vio Lupu Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate si am un permis de conducere romanesc expirat. Pentru a-l putea preschimba in Romania (Timis) am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Obtinere permis conducere cetatean strain simoalin simoalin Buna ziua, as dori sa stiu daca un cetatean UE poate sa dea examen si sa obtina permis de conducere in Romania. Mentionez ca este om de afaceri din Marea ... (vezi toată discuția)
Romani cu domiciliu in strainatate Corina-Maria Corina-Maria Buna ziua. Va supun atentiei urmataorea speta: fiul meu a plecat in strainatate, impreuna cu sotia si fiica de 4 ani, cu contract de munca (e inginer IT) pe ... (vezi toată discuția)