avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj si studii post universitare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj si studii post universitare

Buna ziua,

Am o intrebare, pot sa ma inscriu la master, si in acelasi timp sa fac si dosarul pentru somaj ?
Astept raspuns, si eventuale sugestii.
Multumesc!


Catalin.T
Cel mai recent răspuns: kenzokent , utilizator 12:30, 29 Iulie 2009
Da, de ce nu? nu este nimic care sa va restrictioneze sa deveniti masterand si in acelasi timp sa beneficiati de indemnizatia de somaj, insa, va trebui sa intruniti conditiile cerute de lege pentru a putea beneficia de somaj. cat despre master, admiterea se va face fie baza unui examen, fie va fi concurs de dosare, iar faptul ca veti fi si somer, nu are relevata.
Da, nu cred ca exista o inposibilitate prevazuta de lege.
Prima data intentionez sa-mi fac dosarul pentru somaj, si ulterior, mai precis in toamna, inscrierea la master. Pe site la anofm Bucuresti , am gasit o chestie , imi trebuie o declaratie pe propria raspundere ca nu urmez o forma de invatamand la DATA SOLICITARII DREPTULUI.

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
kenzokent, utilizator
Nu veti beneficia de somaj intrucat sunteti cuprins intr-o forma de invatamant ... Art. 44 din Legea nr.76/2002 prevede ca : "Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor", lit. m) la data admiterii intr-o forma de invatamant, in cazul persoanelor asimilate somerilor, prevazute la art. 17 alin. (2) lit. a) si b).
multumesc..

P.S Eu imi fac dosarul acum, iar la master ma inscriu la toamna, somajul se intrerupe automat cand o sa fiu admis, sau trebuie sa anunt.anofm personal?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj cu master? deea22 deea22 buna, as vrea sa va intreb,..daca am terminat facultatea anul acesta si de acum ma inscriu la master, mai pot depune actele pentru somaj?? (vezi toată discuția)
Somaj absolvent master iulia57 iulia57 Buna ziua! Am absolvit facultatea in 2010. In perioada 2011-2013 am urmat si absolvit masterul. Am fost la AJOFM sa depun dosar pentru ajutor somaj. Nu mi-au ... (vezi toată discuția)
Debit indemnizatie de somaj necuvenita claudiu10000 claudiu10000 Buna seara ! Am primit astazi o scrisoare recomandata CU O decizie din partea ANOFM Decizia zice in felul urmator: Se imputa dl..domiciliat in ...un debit ... (vezi toată discuția)