avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare nedepusa in termen
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare nedepusa in termen

Buna ziua!
La mijlocul anului 2014, o societate de recuperare creante a obtinut o incuvintare a executarii silite la o instanta dintr-un judet in care nu mai aveam domiciliul din anul 2008. La acel moment aveam un loc de munca in capitala, dar salariul pe cartea de munca era destul de mic (sub 1000 lei net), diferenta de venituri fiind facturata. In luna decembrie (am aflat ulterior) cu numai cateva zile inainte sa se implineasca termenul de 6 luni de perimare, executorul (din aria de competenta a instantei din localitatea unde a fost obtinuta incuvintarea executarii) a trimis la locul de munca din Bucuresti, unde acum am si domiciliul, poprirea pe venituri. Mentionez ca angajatorul nu mi-a comunicat infiintarea popririi pe salariu. Undeva prin in luna martie am observat, consultand soldul cardului unde incasam salariul ca am mai putin bani decat credeam pe acel card card si am solicitat explicatii angajatorului - in acest fel am aflat de aceasta poprire. La sfatul unui jurist al firmei, nu am depus contestatie la executare deoarece acesta mi-a spus ca se considera ca am aflat de executarea silita in momentul in care au fost oprite primele sume din salariu. In luna aprilie 2015 am incheiat raporturile de munca cu acel angajator iar de atunci nu s-a mai facut nicio executare deoarece nu am mai avut un contract de munca.
Mai exista posibiltatea sa pot contesta in vreun fel acea executare?
Si aici stiu sigur ca este caz de prescriptie deoarece ultima plata la un credit a fost facuta in 2007 iar incuvintarea executarii a fost obtinuta in 2014!
O alta intrebare: Executarea a fost pornita pe baza unui scadentar al ratelor pe ultimii 3 ani (perioada 2011 - 2014) desi creditul era declarat, de catre banca, scadent anticipat inca din octombrie 2007.
Este legal este ca o institutie nebancara (cesionar al unei creante) sa obtina incuvintarea executarii silite pe baza unui scadentar al ratelor neplatite in ultimii 3 ani, care, prin declararea scadentei anticipate a creditului nu mai era valabil, in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:40, 12 Ianuarie 2016
Un lucru este clar, trebuia sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii.In opinia mea, executarea silita a fost nelegala.Acum termenul de contestatie este depasit.
Asta stiu!
Mai am vreo cale legala de a face ceva (tinand cont de felul in care a fost obtinuta incuvintarea executarii - pe un scadentar care nu mai era valabil si de faptul ca executorul cu buna stiinta nu a verificat faptul ca acel credit era declarat scadent anticipat din 2007) ??
danpopescu2011 a scris:
Acum termenul de contestatie este depasit.

In ce sens nelegala? Ca era prescris dreptul de a cere executarea silita sau ca a fost obtinuta ilegal?
Iar in cazul in care a fost obtinuta nelegal se mai poate face ceva?
Exact asta am spus:nici o sansa, nici o cale de atac !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita prima casa RazvanStefanRadu RazvanStefanRadu Buna ziua, Am avut o restanta la un credit de prima casa ( ultima plata a fost inregistrata pe 20 februarie cand aveam 2 rate restante, iar la momentul ... (vezi toată discuția)
Card de cumparaturi tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, am un card de cumparaturi facut prin [editat[;intre timp, contractand un credit ipotecar in valuta, nu am mai putut achita si rata lunara pt acel ... (vezi toată discuția)
Executare silita , cont poprit ,fara comunicare acte alina_alina_alina alina_alina_alina buna seara , in data de 20.09.2016 am constatat ca soldul contului de salariu este 0 Am contactat telefonic banca la care detin cardul de salariu si am ... (vezi toată discuția)