avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nud proprietar si uzufructuar proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nud proprietar si uzufructuar proprietar

Buna ziua,
am cumparat un apartament cu banii mei.In contractul de vinzare-cumparare se specifica ca eu sint nudist proprietar, iar bunica si prietenul ei sint uzufructuar proprietari cu drepturi depline pina la moarte.
Intrebare; Dupa moartea bunicii, am obligatia ca pe prietenul ei cu drept de uzufructuar proprietar sa-l intretin material?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: die.cristeas@arcor.de , utilizator 12:12, 13 Ianuarie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. sunteti nud proprietar(nu nudist) iar bunica si prietenul ei sunt uzufructuari viageri, asta inseamna ca, pe timpul vietii uzufructuarilor dvs. aveti doar dispozitia asupra imobilului nu si posesia si folosinta care apartin uzufructuarilor.Aveti aceleasi obligatii fata de prietenul bunicii ca cele pe care la aveti fata de bunica,conform contract, cititi cu atentie contractul.
Uzufructul inceteaza prin decesul uzufructuarului.

Nudul proprietar, care exercita doar un drept de dispozitie ( cuprinzand, asadar, dreptul de dispozitie juridica si cel de dispozitie materiala ) va exercita si drepturile de folosinta si de posesie ( jus possidendi si jus fruendi, desprinse din continutul dreptului de proprietate ) .

Proprietatea "dezgolita " de atributele sale ( posesia si folosinta ) va fi , din nou, deplina, prin stingerea dreptului de uzufruct, dezmembramand al dreptului de proprietate ( drept real , principal, derivat) la momentul decesului uzufructuarului .


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nefiind vorba de un contract de intretinere , nu veti avea aceasta obligatie.
conform legii insa, nudul proprietar are obligatia sa suporte cheltuielile cu utilitatile imobilului, intretinerea, etc.
exceptand cazul in care, conform clauzelor contractuale, aceasta obligatie ar cadea in sarcina uzufructuarilor.
In primul rina va multumesc pentru promtitudine la intrebarea mea, apoi imi cer scuze pentru greseala de exprimare.
Cu stima,
Ilie Cristea
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
die.cristeas@arcor.de, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat două imobile ca nud proprietar, fără să știu în acel moment ce înseamnă asta. ce drepturi am cât timp uzufructuarul este în viață? mrctm mrctm In 2016 am cumparat prin contract de vanzare-cumparare o casa si un teren de la persoana cu care am convietuit in concubinaj 16 ani. Cand am incheiat ... (vezi toată discuția)
Mostenire uzufruct mirceacomsa mirceacomsa Buna ziua, In cazul in care exista un contract de propietate unde o persoana cumpara un apartament unde se specifica faptul ca a cumparat \\"nuda ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate mirceap1981 mirceap1981 buna, sora mea (de mama) a vandut \\"nuda proprietate\\" tatalui ei, care la randul lui ar fi vandut casa altei persoane inainte de a muri. cine este ... (vezi toată discuția)