avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... extinderea apartamentului pe casa scari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

extinderea apartamentului pe casa scari

Problema la care doresc sa primesc un raspuns este legata de uscatorie care a fost cumparata in 2007 de vecinul de palier.Mentionez ca uscatoria este perete comun si cu mine si cu vecinul.Pentru vinzarea acesteia am fost nevoit sa semnez un act la notar ca sunt de acord cu citez din delaratie "sa execute,sa edifice,sa realizeze o cale de acces intre apartamentul nr.19 si uscatoria aflate la etajul 4 al acestei scari",initial fiind vorba ca-si face acces prin spargerea peretelui de la bucatarie.Vecinul dorind ca spatiul de pe casa scarii din dreptul usii de la uscatorie si apartamentul sau sa-si construiasca o alta intrare,mie obstructionindu-mi accesul in apartament(spatiul casa scari impartindul la 4) plimbindu-se si facind masuratori cu niste "doamne proiectante".este posibil sa realizeze aceasta lucrare?
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
petrecristinel, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:58, 29 Iulie 2009
jurist Clement a scris:

Pai ia vedeti la asociatie,caci legea nr.230/2007 ,are prevederi asupra cazului dv !
Fara sa fie instiintata si sa aiba avizul locatarilor si asociatiei,contractul este....NULLLLLLL!!!
Bafte !
:rtfm::hm::closedtopic:
ATENTIE !!! Legea 230 din 06/07/2007 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 490 din 23/07/2007
daca vinzarea s-a facut anterior publicarii in monitorul oficial, nu se supune acestei legi ;)
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
ContSters61266, utilizator
Da, dar se supune legii 114. Pana la urma problema proprietatii ramane aceeasi, indiferent cand a fost facuta tranzactia respectiva.
@petrecristinel cineva s-a jucat de-a proprietatea si de-a vanzarea de vant. Lamuriti problema cu actul de proprietate al vecinului si daca are asa ceva, consultati un avocat si mergeti in instanta. Cred ca ati fost tepuiti cu totii pentru ca n-ati stiut ca uscatoria nu se poate vinde, ci numai inchiria. Daca in actul din care citati exista cuvantul cumparator e o vanzare nula, cum a zis si @jurist Clement. E curios ca notarul a acceptat sa faca un asemenea act. Neaparat lamuriti aceasta problema.
Si inca ceva: ati primit bani in schimbul acelei semnaturi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota indiviza a proprietarilor catre un singur proprietar poppsq poppsq Detin in proprietate un apartament cu 2 camere intr-un bloc de locuinte cu 2 scari si 15 apart pe scara construit in 1986. Blocul are Asociatie de Locatari ... (vezi toată discuția)
Vindere uscator blok colocatar colocatar suntem 14 apartamente pe scara ,la parter avem un uscator de blok,vecinul de la parter detine 2 apartamente ,unul dintre apartamente invecinanduse cu uscatorul ... (vezi toată discuția)
Cumparare uscatorie bloc mroby mroby Buna ziua, Apelez din nou la voi cu o problema. Locuiesc la etajul IV al unei scari, iar langa mine se afla uscatoria scarii. Intrebarea mea ar fi, care a ... (vezi toată discuția)