avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu medical si concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu medical si concediu de odihna

Concediul de odihna s eplateste integral? Cat se plateste concediul medical cu codul 36 - colecistita acuta pe 3 zile?
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 22:20, 13 Ianuarie 2016
Va referiti la faptul dac concediul de odihna se plateste 100%, 75% etc.?

Atat pentru prima intrebare cat si pentru a doua: pe certificatul medical scrie (pe fata) daca se plateste 100% (urgenta), 75% etc.
exact, cu cat se plateste concediul de odihna, cu 100%?

CO nu se plateste in procent. Vedeti art.150 C.mun.

Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

Ma refeream - si diana45 se referea de asemenea - la faptul ca, conform art. 17 OUG 158/2005,


(1) Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se determină prin aplicarea procentului de 75% asupra bazei de calcul stabilite conform art. 10.

(2) Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, determinată de tuberculoză, SIDA, neoplazii, precum şi de o boală infectocontagioasă din grupa A şi de urgenţe medico-chirurgicale stabilite în condiţiile prevăzute la art. 9, este de 100% din baza de calcul stabilită conform art. 10.

De asemenea, pentru urgenţe se plăteşte 100% din baza de calcul, iar pentru îngrijirea copilului bolnav până la 7 ani, 85%.

Pe certificatul medical scrie procentul sau codul de boala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medical cod 14 Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.As vrea sa stiu daca un concediu medical cod 14 se suporta intergral din FNUASS.As dori si un art.legislativ in acest sens.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu medical meandy meandy Buna ziua, Sunt noua pe aici si poate ma ajuta careva si pe mine. In perioada martie 2009- iulie 2009 am fost angajata (cu carte de munca) dupa care nu am ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ContSters154162 ContSters154162 Care e perioada de timp maxima in care o persoana cu o boala grava poate sta in concediu medical neintrerupt? Poate angajatorul sa concedieze in vreun fel ... (vezi toată discuția)