Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
si beneficiind de avantajul ca unul dintre doctori imi este ruda, l-am rugat sa se uite daca este ok.
Dupa ce s-a uitat si am vazut si eu, persoana in cauza sa o numim X nu a avut
nicio trauma, absolut nimic desi a fost investigata la absolut tot, am plecat si eu acasa, afland la randul meu ca nu am nimic.
3. Daca o victima, in speta X, desi stiu ca nu a avut absolut nimic, fiind dusa la un spital la care lucreaza o ruda si culmea ca a fost investigata chiar de ruda mea si nu am aflat ca nu a avut absolut nimic, fiind cu traume si traiecte zero, banuiesc ca se iau datele din ziua respectiva?! ...
4. Am facut rost de fisele de internare ale victimei X din ziua accidentului, ce imi dovedesc ca victima X nu a patiti nimic, pe care le tin, nu stiu daca imi sunt sau nu de folos, am procedat bine?
5. Exista un etalon prin care o persoana nu are dreptul sa conduca daca a fost iradiata?... deoarece doctorul ce imi este ruda mi-a spus ca victima X a fost adusa la acelasi spital in NOI 2014 cu traumatism cranio-cerebral, deci inainte de accidentul in care am fost implicat si i-au fost facute investigatii amanuntite si a fost supusa unor radiatii destul de mari, el mi-a spus ca nu stie daca exista un etalon in care se cere ridicare dreptului de a conduce, dar radiatiile la care a fost supusa pers. X nu este recomandat sa conduca, ci are nevoie de repaus.
Mergeți la politie sa va informați în concret.
Dacă fapta constituie infracțiune mai poate dura 2-3 ani.
Capitolul 4 - Dreptul la confidentialitatea informatiilor si viata privata a pacientului
Art. 21
Toate informatiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidentiale chiar si dupa decesul acestuia.
Art. 22
Informatiile cu caracter confidential pot fi furnizate numai in cazul in care pacientul isi da consimtamantul explicit sau daca legea o cere in mod expres.
Art. 37
Nerespectarea de catre personalul medico-sanitar a confidentialitatii datelor despre pacient si a confidentialitatii actului medical, precum si a celorlalte drepturi ale pacientului prevazute in prezenta lege atrage, dupa caz, raspunderea disciplinara, contraventionala sau penala, conform prevederilor legale.