avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare incorecta la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare incorecta la angajare

Din data de 01.11.2007,sunt angajat in functia de zugrav vopsitor cod C.O.R. 714102 in cadrul I.S.U. Impreuna cu alti doi colegi (electrician si instalator),fac parte din grupa reparatii si intretinere imobile. La angajare am fost incadrat ca muncitor calificat V ,iar atributiile din fisa postului sunt reparatii la tencuieli,zugraveli si vopsitorii interioare si exterioare. Mentionez ca ceilalti doi colegi,au fost incadrati ca muncitor calificat I (electricianul) si muncitor calificat III (instalatorul). In timp ce acestia au salariile de incadrare mai mari decit mine si desfasoara activitati ce apartin strict de meseriile lor,eu execut nu numai lucrari de reparatii si intretinere imobile ce apartin meseriei de zugrav vopsitor,ci de amenajari interioare,intrucit in cadrul unitatii nu au fost efectuate astfel de lucrari de foarte mult timp. Totodata,pentru realizarea acestor lucrari de amenajari interioare,desfasor si activitati specifice altor meserii,cum ar fi: montator pereti si plafoane rigips cod C.O.R. 713406,mozaicar-faiantar cod C.O.R. 713203,parchetar-linolist cod C.O.R. 713204,zidar rosar tencuitor cod C.O.R. 712205,montator placaje interioare si exterioare cod C.O.R. 713202. Ca studii am liceul cu specializarea constructii si certificat de calificare in meseria de constructor finisor. Avind in vedere cele relatate mai sus,va rog sugestii sau idei despre cum pot fi incadrat corect de catre angajator pentru a avea un salariu de incadrare corespunzaror pentru ca in cadrul unitatii desfasor si alte activitati ce qapartin meseriilor mentionate mai sus. De exemplu acordarea unei categorii superioare pentru ca efectuez in plus si alte activitati decit cele pentru care am fost angajat,sau se poate acorda un spor salarial pentru exercitarea si a atributiilor unei alte meserii sau functii,intrucit angajatorul mi-a spus ca acordarea unei categorii superioare celei cu care am fost angajat se face o data la doi ani. Am fost angajat conform OUG 24/2000,si C.M. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 09:14, 29 Iulie 2009
Nu aveti decdit sa solicitati angajatorului sa va incadreze intr-o categorie superioara
Faceti o sesizare scrisa la Inspectoratul teritorial de munca si solicitati obligarea angajatorului sa va incadreze intr-o functie corespunzatoare studiilor si pregatirii dvs!
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare incorecta la angajare ContSters97289 ContSters97289 Din luna noiembrie 2007,sunt angajat in functia de zugrav vopsitor in cadrul I.S.U. Impreuna cu alti doi colegi (electrician si instalator),fac parte din grupa ... (vezi toată discuția)
Promovarea conform legii 330/2010 ContSters97289 ContSters97289 La data de 01.11.2007, am fost angajat in urma promovarii concursului in cadrul I.S.U. “DUNAREA” al judetului Braila ca personal contractual ... (vezi toată discuția)
Incadrare gresita ContSters97289 ContSters97289 Subsemnatul State Valentin,domiciliat in Braila str.Rosiorilor nr.43,bl.C6,sc.2,etj.4,apt35 ,va aduc la cunostiinta urmatoarele: La data de ... (vezi toată discuția)