avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit pe salariu - Marinar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit pe salariu - Marinar

Buna ziua,

Ma poate lamuri cineva daca, conform noul cod fiscal se plateste impozit pe salariu de marinar (la companie straina). Din cate stiu companie se afla intr-o tara unde nu se platesc taxe si impozite.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:47, 2 Februarie 2016
Trebuie verificat care este regimul fiscal romanesc in raport cu tara respectiva, daca exista conventie de evitare a dublei impuneri sau alte acte normative incidente. Este o chestiune delicata, din doua puncte de vedere si anume 1) normele fiscale sunt greu de penetrat chiar si de catre specialisti, 2) nu prea exista specialisti (si daca exista costa). Va recomand Asistenta contribuabili din cadrul fiscului. Va adresati in scris si solicitati raspuns in scris (asa incat in eventualitatea unei erori ulterioare, aveti si dvs. o proba in favoarea dvs.). Bafta!
Extras din "Norme de aplicare a noului Cod Fiscal" Capitolul 3 Sectiunea 1
"În aplicarea prevederilor art. 76 alin. (4) lit. o) din Codul fiscal, veniturile din activități dependente desfășurate în străinătate și plătite de un angajator nerezident nu sunt impozabile și nu se declară în România potrivit prevederilor Codului fiscal."

Nu sunt specialist, dar acest paragraf spune ca nu trebuie sa declar nimic.
Pareri?
Asa reiese la prima vedere, insa mare atentie la sediul angajatorului si modalitatea de plata (direct sau prin intermediari care pot sa aibe sau nu legatura cu Romania). Daca doriti un somn linistit, v-am spus, apelati la Asistenta contribuabili din cadrul anaf si veti avea dovada scrisa ca aveti dreptate, caci in cazul in care ati interpretat gresit textul de lege, nu mai aveti cum sa opuneti necunoasterea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat rezidenta fiscala crystyna2000 crystyna2000 majoritatea furnizorilor firmei la care lucrez sunt persoane juridice straine, unele activand pe teritoriul Romaniei trebuie sa le cer certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)
Traiesc in romania, dar am venituri din uk: trebuie sa declar veniturile in romania? sebastianmarara sebastianmarara Sunt director al unei companii din UK la care sunt actionar. Intre timp am revenit in Romania, dar ma platesc din firma din UK. Trebuie sa declar sumele? ... (vezi toată discuția)
Impozit venit strainatate dinup dinup Buna ziua, An citit diverse post-uri legate de impozitarea salariului obtinut in strainatate dar doresc un raspuns exact pentru cazul meu. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)