avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... cine deschide fisele de securitate si sanatate in ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

cine deschide fisele de securitate si sanatate in munca in cazul angajatilor temporari? Agentul de munca temporara sau utilizatorul?

cine deschide fisele de securitate si sanatate in munca in cazul angajatilor temporari? Agentul de munca temporara sau utilizatorul?

Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:44, 24 Ianuarie 2016
Ati primit deja un raspuns aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Daca nu va este clar si va referiti strict la instruirea introductiv generala ("deschidere" fisei individuale ssm dupa formularea dvs.), agentul de munca temporara face instruirea introductiv generala a lucratorilor angajati. Instruirea ssm la locul de munca, instruirea periodica si instruirea periodica speciala se efectueaza de catre firma care utilizeaza lucratori proveniti de la agentii de munca temporara.
Utilizatorul de munca temporara are obligatia efectuarii instruirii introductive generale si la locul de munca (deschidere fisa de instruire) pentru salariatul temporar pus la dispozitie de un agent de munca temporara asa cum este prevazut de art 83 lit. d) si de art 90 alin. (2) din NM de aplicare a Leg 319/2006 m. aprobate prin HG 1425/2006 modificate si completate.

ART. 83
Instruirea introductiv-generala se face:
a) la angajarea lucratorilor definiti conform art. 5 lit. a) din lege;
b) lucratorilor detasati de la o intreprindere si/sau unitate la alta;
c) lucratorilor delegati de la o intreprindere si/sau unitate la alta;
d) lucratorului pus la dispozitie de catre un agent de munca


ART. 90
(1) Instruirea la locul de munca se face dupa instruirea introductiv-generala si are ca scop prezentarea riscurilor pentru securitate si sanatate in munca, precum si masurile si activitatile de prevenire si protectie la nivelul fiecarui loc de munca, post de lucru si/sau fiecarei functii exercitate.
(2) Instruirea la locul de munca se face tuturor lucratorilor prevazuti la art. 83, inclusiv la schimbarea locului de munca in cadrul intreprinderii si/sau al unitatii.

La concluzia asta am ajuns si eu, dar se pare ca in practica agentul de munca temporara deschide fisele de securitate si sanatate in munca si nu imi dau seama de ce sa procedeaza asa.
Agentul de munca temporara deschide fisele ssm si face instruirea cu respectarea legislatiei. Nu vad ce vi se pare ilegal, daca asa procedeaza in practica.
gigipopa a scris:

Agentul de munca temporara deschide fisele ssm si face instruirea cu respectarea legislatiei. Nu vad ce vi se pare ilegal, daca asa procedeaza in practica.


Nu sunt de acord, "practica" tr sa respecte legislatia.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se procedeaza cand firma ... Marius Lacatus n Marius Lacatus n Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se procedeaza cand firma face contract cu o firma de leasing personal. Cum se face instructajul pe SSM LA NOII ANGAJATI, ... (vezi toată discuția)
Exista un contract de punere la dispozitie pentru o persoana ... Rdee Rdee Exista un contract de punere la dispozitie pentru o persoana care o sa aibe act aditional de telemunca. Partea introductiva pentru instruirea SSM/ PSI, la ... (vezi toată discuția)
Instruire ssm personal detasat de la alta firma cyan cyan In Fisele de instruirea individuala privind ssm nu exista rubrici/pagini dedicate instruirii in cazul detasarii sau la schimbarea locului de munca de la un ... (vezi toată discuția)