avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Exista un contract de punere la dispozitie pentru o ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Exista un contract de punere la dispozitie pentru o persoana ...

Exista un contract de punere la dispozitie pentru o persoana care o sa aibe act aditional de telemunca. Partea introductiva pentru instruirea SSM/ PSI, la angajare se realieaza la angajator, dar ce se intampla cu instruirea propriu zisa la locul de munca? Se ocupa utilizatorul de restul actelor sau trebuie tot angajatorul sa i puna la dispozitie "Cerințe minime pentru o stație de lucru la domiciliu" ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:14, 18 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligatia este a angajatorului conform Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
d) să stabilească pentru lucrători, prin fişa postului, atribuţiile şi răspunderile ce le revin în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, corespunzător funcţiilor exercitate;
e) să elaboreze instrucţiuni proprii, în spiritul prezentei legi, pentru completarea şi/ sau aplicarea reglementărilor de securitate şi sănătate în muncă, ţinând seama de particularităţile activităţilor şi ale locurilor de muncă aflate în responsabilitatea lor;
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariatul temporar este angajat de agentul de munca temporara pe perioada desfasurarii misiunii Instruirea lucratorului pus la dispozitie se face in cele trei faze (introductive general, la locul de munca si periodic) de catre utilizator si nu de agent sau angajator cum ii ziceti dumneavoastra. Lucratorul pus la dipozitie va fi tratat de utilizator ca pe proprii sai angajati.

NM de aplicare Legea 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006

ART. 83
Instruirea introductiv-generala se face:
a) la angajarea lucratorilor definiti conform art. 5 lit. a) din lege;
b) lucratorilor detasati de la o intreprindere si/sau unitate la alta;
c) lucratorilor delegati de la o intreprindere si/sau unitate la alta;
d) lucratorului pus la dispozitie de catre un agent de munca temporar.

ART. 90
(1) Instruirea la locul de munca se face dupa instruirea introductiv-generala si are ca scop prezentarea riscurilor pentru securitate si sanatate in munca, precum si masurile si activitatile de prevenire si protectie la nivelul fiecarui loc de munca, post de lucru si/sau fiecarei functii exercitate.
(2) Instruirea la locul de munca se face tuturor lucratorilor prevazuti la art. 83, inclusiv la schimbarea locului de munca in cadrul intreprinderii si/sau al unitatii.

ART. 95
Instruirea periodica se face tuturor lucratorilor prevazuti la art. 83 si are drept scop reimprospatarea si actualizarea cunostintelor in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2020
inspectorSSM, utilizator
Corect daca este vorba de intermediere prin agent de munca temporara, iar lucratorul va presta activitatea prin telemunca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssm & agent de munca temporara Rdee Rdee Care este procedura in ceea ce priveste sănătatea și securitatea în muncă pentru angajatul unui agent de munca temporara pus la dispozitie in alta tara? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa ma lamuriti in situatia in care o firma are ... Marina dobrescu Marina dobrescu buna ziua va rog sa ma lamuriti in situatia in care o firma are angajati straini (Nepal) in orasul x si ii detaseaza in alt orasul y. In orasul y exista ... (vezi toată discuția)
Cine deschide fisele de securitate si sanatate in munca in cazul angajatilor temporari? agentul de munca temporara sau utilizatorul? Arabellla Arabellla cine deschide fisele de securitate si sanatate in munca in cazul angajatilor temporari? Agentul de munca temporara sau utilizatorul? (vezi toată discuția)