avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contracte telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contracte telefonie mobila

Buna ziua!
M-ar interesa si pe mine daca o companie telefonica are dreptul sa iti modifice optiunile abonamentului fara a te informa in prealabil.
Am un contract cu o companie telefonica de 2 ani de zile. In luna decembrie mi-au modificat optiunile contractuale anulandu-mi una din ele si din aceasta cauza am ajuns la un cost suplimentar de 100 euro. Reinterez faptul ca aceasta companie nu ma informat de modificarea respectiva.
Ce pot face?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Frigura , utilizator 23:12, 14 Ianuarie 2016
Dvs. ce sunteti, persoana fizica sau firmulita?
Persoană fizică
Ok, aveti sansa, se aplica in principiu Legea 193 /2000, respectiv normele:

Art.1
(2) În caz de dubiu asupra interpretării unor clauze contractuale, acestea vor fi interpretate în favoarea consumatorului.

Art.4
(1) O clauză contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăşi sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor.

LISTA
cuprinzând clauzele considerate ca fiind abuzive
(1) Sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care:
a) dau dreptul profesionistului de a modifica unilateral clauzele contractului, fără a avea un motiv întemeiat care să fie precizat în contract.


...si altele. In concret trebuie analizat contractul, precizarile de mai sus fiind doar chestiuni de principiu si informare generala.
Multumesc!
Mi-ati fost de mare folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege privind clauzele abuzive ale bancilor ionut_daniel ionut_daniel Imi puteti spune si mie care este noua lege ce reglementeaza clauzele abuzive ale bancilor? Am avut doua credite, dintre care pe unul l-am lichidat acum un ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva robertnelu robertnelu Intr-un contract de prestari servicii, se pot interpreta ca ar fi abuzive aceste clauze ? -Durata: \"pana la realizarea scopului urmarit de parti in ... (vezi toată discuția)
Contracte prestari servicii minis minis Am vazut ca s-a trimis spre adoptare proiectul de lege pentru modificarea codului consumului prin care se reglementeaza clauzele abuzive din contracte, am ... (vezi toată discuția)