avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de completare a dispozitivului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de completare a dispozitivului

Cererea de complectare a dispozitivului sentintei si cererea de indrepatare a erorii materiale se pot face dupa ce se da sentinta definitiva?
Cel mai recent răspuns: alcormona , utilizator 09:40, 15 Ianuarie 2016
Nu cumva este vorba de completare?
Da,asa este
Se poate face dupa hotararea definitiva,este un termen in care trebuie s-o faci?
Indreptarea erorilor materiale se poate face oricand, indiferent daca este vorba despre o hotarare definitiva sau nu.

Completarea se cere in acelasi termen in care se poate declara apel/recurs, deci vorbim despre o hotarare de prima instanta sau de apel, daca e susceptibila de recurs sau in 15 zile de la pronuntare, in cazul hotararilor date in caile extraordinare de atat ori in fond dupa casarea cu retinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am o hotarare definitiva dar in motivare nu se precizeaza ... roznovatstefan roznovatstefan Daca am o hotarare definitiva dar in motivare nu se precizeaza de restituirea cautiunii nici taxele judiciare de timbru, as putea cere restituirea cautiunii ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere Mircea_123 Mircea_123 Am divortat acum 1 an si am o fetita minora care este in grija mamei. Am divortat de comun acord, fosta sotie a semnat ca este de acord cu schimbarea numelui ... (vezi toată discuția)
Conflicte de munca si asigurari sociale. indreptare eroare materiala sebacebe sebacebe Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatorea speta: In data de 31.01.2014 TMB s-a pronuntat in sedinta publica cu o sentinta definitiva cu un termen de ... (vezi toată discuția)