avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral la notariat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral la notariat.

Dup ace s-a obtinut certificatul de mostenitor, urmeaza sa se faca partajul succesoral la notariat. Cei trei mostenitori (frati) au cota parte indiviza egala din masa succesorala.
Mostenitorii s-au inteles asupra modului de impartire a masei succesorale. Unul din cei trei mostenitori nu ia nimic - renunta la cota sa parte indiviza, toata mostenirea urmand a se imparti intre ceilalti doi frati.
Cum trebuie sa se procedeze in acest caz fara a se pretinde declaratie de renuntare la mostenire din partea celui care nu primeste nimic?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters379164 , utilizator 19:41, 19 Ianuarie 2016
Pai inteleg ca e un mostenitor care vrea si calare si pe jos... nu vrea cota sa, dar nu vrea sa fie strain...
Dupa ce explicati clar unui jurist ce anume in mod exact doriti, cati mostenitori sunteti, ce doreste sa pastreze cel care nu vrea cota, ce mostenitori au la randul lor etc. etc. puteti gasi o solutie legala. Pana atunci, eu una nu inteleg care e situatia de fapt. Pana si cei 25 de ani pot avea o relevanta, dar trebuie sa stim. Cine ce poseda, de cand si tot asa.
Dacă a acceptat moştenirea nu mai poate şi nici nu este necesar să revină asupra ei.
Tot ce trebuie să facă e să cadă de acord cu ceilalţi asupra modalităţi de transfer a cotei sale proprietate. Fie o înstrăinează cu tilu gratuit sub forma unui contract de donaţie fie face un act de partaj cu plata unei sulte (prin care primeşte în mod real contravaloarea dreptului său de proprietate). Mai este şi varianta unui contract de vânzare-cumpărare dar sunt costuri suplimentare faţă de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire carmo71 carmo71 ce drept am la mostenire,avand in vedere ca bunica mea a murit si a avut doi copii,din care mama mea care este moarta si cealalta fata este in viata.iar din ... (vezi toată discuția)
Cedare la succesiune predaioan predaioan Dupa moartea mamei mele, suntem trei frati si tatal nostru care mostenim o casa care era pe numele mamei.Tata si unul din frati vor sa-mi cedeze mie partea ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala-partaj Pavel simona felicia Pavel simona felicia Buna ziua. In urma decesului tatalui sunt 7 mostenitori. S-a facut masa succesorala ( casa de locuit si terenul aferent+7parcele de teren),si acum urmeaza ... (vezi toată discuția)