avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vrea sa-mi ia fata..
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vrea sa-mi ia fata..

Buna ziua,va rog daca ma puteti ajuta..St intr-o relatie de 10 ani,si de 4 ani stam intr-un oras...si eu spunandu-i 'sotului meu' ca vreau sa ne mutam in bucuresti.. ca nu avem nici un sprijin ne gasim greu de munca..etc.

Eu am lucrat recent..si el inca mai lucreaza acolo..avem fetita de 3 ani..la gradi..Nu a luat in considerare ideea mea..printre alte dicuti si certuri,standf in chirie cu factori care ne puneau viata in pericol..nu vrea nici sa ne mutam in alta locuita nici sa venim aici.Pe data de 15.01.2016..am luat fata si am venit la parinti in bucuresti. Acum el a venit am discutata i-am spus decizia mea..imi spune ca am rapit fata,ca o sa ma distruga...ca nu am conditii. Conditiile sunt astfel..pt mom.parinti mei,sora mea mai mik si eu cu fetita intro camera..fb ingrijita, caldura, curetenie, lucreaza ambi parinti.. de luni mi-am gasit si eu job.. si vreau sa ma mut cu chirie doar eu cu sora si fetita.. El ma amenita ca imi ia fata..ca o sa fie razboi,daca nu ma intorc,ca o sa devin o mama denaturata.Iar eu am dovezi ca nu este capabil de ingrijirea ei..a lasat-o nesupravegheata la 2 ani jumate si a inghitit deazepam,ultima data a batut-o ca sa jucat la calculator..pana a varsat tot ce mancase. Eu va intreb acum..ce sanse am ca fetita ra ramana la mine,si el cu toate drepturile care i se cuvin..stiind ca tatal lui are prob pshihice(cu acte)..si mama lui consuma alcool..:(

[Editat de Admin: Va rog folositi litera K doar unde este nevoie. Multumesc]
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 01:05, 18 Ianuarie 2016
Buna ziua! Va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru stabilirea domiciliului minorei la dvs, exercitarea autoritatii parintesti in comun si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinerere pentru copil. Din moment ce aveti un loc de munca si daca aveti o lociunta decenta in care sa stati cu minora, aveti sanse mari de castig. Mai mult decat atat, daca sustineti ca tatal are o atitudine agresiva ( fizic sau verbal) fata de minora si aveti probe in acest sens, pueti solicita exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.
Trebuie să deschideți acțiune în instanță, prin care sa solicitați domiciliul statornic al fetiței la dumneavoastră. Va fi nevoie ca probă de o anchetă socială a primăriei de sector unde stați în chirie, autoritatea părintească să o exercitați în comun cu tatăl copilului, și de asemenea să-i respectați acestuia programul de legături personale cu minora pentru a evita orice conflict care ar afecta psihic fetița. Sa nu va opuneți vizitelor regulate la copil și a celorlalte metode de legături personale, și procedând așa sperăm ca va fi bine pentru copil.
Sunteți căsătorită sau sunteți într-o relație de concubinaj?
Se pare ca nu sunteti de fapt casatorita cu tatal fetitei/ ati folosit ghilimele...??!
Daca fetita este in acte a dvs, pe numele dvs, atunci tatal, nu poate face nimic in acest caz. Daca fetita este recunoscuta de tatal ei, atunci trebuie sa aveti grija sa-i asigurati un domiciliu cu conditii decente de crestere iar dvs sa aveti un loc de munca stabil, tocmai pt a putea doedi ca puteti creste si ingriji fetita, ca sunteti un parinte bun.
Ati primit mai sus indrumari de care sa tineti seama
Daca mai bate copilul mergeti la institutul de medicina legala, obtineti certificat si faceti plangere la Politie. Daca e cazul sunati si la Politie prin 112. Daca continua sa va ameninte pastrati sms-urile, solicitati prezenta unui prieten/vecin si formulati o cerere de emitere a unui ordin de protectie. Care program de vizitare cand omul a batut un copil de 2 ani pana acesta a vomat si l-a lasat nesupravegheat, fapt ce a dus la ingerinta de medicamente?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog,daca puteti, sa ma ajutati- ordonanta presedintiala domiciliu copil raluka27 raluka27 Buna seara!Acum apx 8 luni am rupt relatia cu concubinul , relatie din care a rezultat o fetita de 2 ani si 8 luni!Dupa despartire am hotarat sa ma mut cu ... (vezi toată discuția)
Decaderea tatalui din drepturi parintesti gaby76 gaby76 Buna ziua Sunt mama unei fetite de 5 ani si doresc sa declansez procedura de decadere din drepturi parintesti a tatalui fetitei. As vrea sa stiu ce sanse ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, domiciliu la mama, partaj nefinalizat, copil traumatizat mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am divortat in martie 2012 si in octombrie am introdus actiunea de partaj. Eu am vrut sa impartim in cote egale toata masa partajabila, insa fostul ... (vezi toată discuția)