Nu inteleg de ce trebuie sa trec din nou prin demisie, lichidare, angajare, aviz medical, instructaje de angajare, etc. etc.
Din codul muncii rezulta perfect legala schimbarea duratei cim cu acordul partilor.
Sunt in activitate de constructii, am o crestere sezoniera de activitate, si un angajat care vrea sa plece la 1 decembire, cu acordul meu.
Daca n-ar pleca singur, oricum cred ca urmeaza restructurare de post.
Daca nu ar urma restructurarea postului, el ar pleca cu demisie, fara sa aiba drept la somaj.
In plus, nici restructurarea si nici demisia nu pot fi calculate in asa fel incat sa pice la 1 decembrie.
Pe de alta parte, daca tot am agreat ca pleaca atunci, vreau si eu ca angajator sa am aceasta certitudine
Oare ITM-ul ar fi de acord cu o incetarea de comun acord, inregistrata acum pentru 1 decembrie???? (glumesc, evident)
X-(X-(ce naiba, vreau doar sa consfiintesc fara complicatii si costuri inutile o intelegere intre mine si angajat, permisa de Codul Muncii!
Sincer, nu am auzit asa ceva pana acum. Invers da. Dar asa, nu prea are logica. Ce rost are sa fac ulterior incheierii unui contract pe durata nelimitata, altul pe limitata ? Trebuie pastrat contractul pe durata nelimitata si il incheie cel interesat la data la care doreste, sau se va incheia cu acordul partilor tot la o data ulterioara la care se va dori. Nu e mai normal asa ? Varianta incheierii contractului pe durata determinata ulterioara incheierii contractului pe durata nedeterminata poate da nastere la suspiciuni. :-/
Bine punctat.
Insa, din cate stiu eu, suspiciunile tertilor (a se citi ITM) nu sunt un impediment in modificarea contractului, daca ea rezulta posibila din lege.
Rostul unei astfel de modificari zic eu ca poate fi analizat de parti, si nu de ITM.
In cazul meu, omul vrea sa plece in strainatate, unde are nu stiu ce aranjamente.
Vrea sa stie de acum ca poate pleca la 1.12, si, daca nu ii ies aranjamentele, se poate intoarce si obtine somaj.
Eu, angajator, vreau acelasi lucru, insa nu vreau sa ma bazez doar pe cuvantul lui, ca poate se va razgandi si nu va pleca atunci. Vreau ceva scris.
Daca el nu pleaca, dupa cum merg constructiile, oricum ar urma unele desfiintari de posturi. daca as sti ca el nu pleaca, l-as include pe lista celor concediati. Altfel nu are sens.
Omul nu vrea sa imi dea demisie in alb (pe buna dreptate), si nici nu prea vrea sa isi dea demisia de fel.
Demisie de acum pentru 1.12 oricum nu imi inchipui ca se poate inregistra rezonabil vorbind.
Si daca s-ar putea, omului ii este in primul rand frica sa nu ramana si fara somaj, si nu cumva eu sa renunt la preaviz cu 3 luni inaite de data dorita a incetarii.
Noi ne-am inteles deci ce vrem, si ITM nu vrea ce vrem noi... Nu stiu de ce, pentru ca singurul argument primit este ca nu s-a mai vazut asa ceva.
Este cineva care a inregistrat la ITM astfel de modificari?