avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plata cheltuieli judecatoresti la marire pensie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plata cheltuieli judecatoresti la marire pensie alimentara

Daca fosta sotie ma da in judecata pentru marire pensie alimentara si isi ia avocat...la sfarsitul procesului..trebuie sa ii platesc cheltuielile judecatoresti? posibil anul acesta sa am o marire salariala...de aceea intreb. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Neagu27 , utilizator 13:12, 18 Iulie 2021
Daca i se va admite cererea si in cazul in care solicita cheltuieli de judecata, atunci veti fi obligat la plata acestora.
Depinde de comportamentul dv. procesdual si extraprocesual. Puteti ca, la momentul maririi, sa initiati o marire de pensie, o negociere de pensie, sa o notificati etc., in functie de cum anume se prezinta azi plata pensiei deja stabilite si cum se arata in hotarare/act notarial exprimata pensia (suma fixa, procent). Asta va scapa de cheltuieli inutile. pe de alta parte, mai e si varianta achiesarii la actiune. 454 Cod de procedura civila
Bună ziua,
Dacă prin solicitarea măririi pensiei alimentare, cel vizat declară că este de acord cu mărirea, de exemplu de la 150 lei la 200 lei, dar , conform adeverinţelor , el are venit de 8000 lei , se consideră achiesarea la acţiune , cf. art.454 CPC sau nu?
Milţumesc.
dar nu poate sa faca o simpla cerere de marire pensie alimentara? eu am o suma fixa stabilita la divort. nu cred ca in asemenea cazuri ar fi nevoie de avocat. daca eu in 5 ani am 10 mariri de salariu...ar fi stupid sa platesc de 10 ori cheltuielile judecatoresti.
Stupid ar fi sa nu achitati pensia raportata la nivelul veniturilor dvs, pt ca pensia aceea este pt nevoie copilului dvs minor de cresterea si educarea caruia sunteti egal responsabil cu mama.

Daca in loc sa mariti cuantumul pensiei odata cu salariul dvs asteptati sa fiti dat in judecata, atunci veti putea fi obligat sa platiti si cheltuielile aferente acestui demers.

Alte discuții în legătură

Marirea pensiei alimentare Boriss Boriss Am un copil cu fosta prietena ,dupa 2 ani de la stabilirea pensiei alimentare ea a m-a chemat in judecata pentru marirea pensiei copilului.eu nu lucrez de ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentara ankalupu ankalupu fosta sotie m a dat in judecata pentru marire pensie alimentara,meu acum 3 ani am schimbatlocul de munca pentru un salar mai mare.poate cere sa i platesc ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara 25% sau suma fixa. care este diferenta? DOLC DOLC Acum 3 ani de zile am divortat, iar in urma divortului trebuie sa platesc o suma fixa. Dupa 3 ani m-a dat in judecata pt marire. Eu nu am nici un venit in ... (vezi toată discuția)