avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intrebare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intrebare

in ce imprejurari nu se pote pronunta instanta pentru a pronunta hotarare care sa tina loc de act autentic?
Cel mai recent răspuns: gabrielsolon , utilizator 18:06, 18 Ianuarie 2016
De exemplu in cazul prevazut de art.1.669(1)NCC, adica in cazul promisiunii bilaterale de vanzare,cand una din partile care au incheiat o promisiune bilaterala de vanzare refuza , nejustificat sa incheie contractul promis, cealalta partepoate cere pronuntarea unuei hotarari care sa tina loc de contract, daca toate celelalte conditii de validitate sunt indeplinite.
da dar antecontractele au o valabilitate dar dupa expirare a trecut mai mult timp se mai poate pronunta INSTANTA EU AM TOATE ACTELE DE PROPRIETATE SI CRED CA CU UN ANTECONTRACT NU AI DREPT DE PROPRITATE MAI MARE CA UN EXTRAS DE CARTE FUNCIARA???
Extrasul de carte funciara in care este inscris dreptul respectiv nu este titlu de proprietate,Cartea Funciara este ptr.publicitatea drepturilor inscrise.Intr-adevar,dreptul la actiune la care se refera art.1.669 NCC se prescrie in termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia incheiat.[art.1.669(2)NCC]. Inteleg ca sunteti proprietarul imobilului respectiv intr-un eventual proces cu promitentii.Opinia mea este ca, aveti castig de cauza, mai ales daca, nu s-au respectat preved.art.1.669(2) NCC la care am facut referire mai sus.
dar pot sa obtin si despagubiri daca instanta imi da castig de cauza , mai ales ca respectivu "proprietar" la exploatat mai mult timp ???

'

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarârea care sa tina loc de act autentic CostySoare CostySoare Actiunea pentru obtinerea hotarâri care sa țina loc de act autentic,procedura. (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare nn1953 nn1953 Buna ziua. La data de 19 martie 2015, am incheiat la notar o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un teren de 2200 m.p.,eu fiind cumparatorul. Am ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare imobile nu mai este posibil in ncc Alvaro Liniers Alvaro Liniers Conform art. 1279 al NCC alin (3) prevederile care sunt la baza posibilitatea ca prin hotararea judecatoreasca sa isi stabileasca obligatia de a incheia un ... (vezi toată discuția)