avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Termen de prescriptie
Discuție deschisă în Executare silită

Termen de prescriptie

Va rog sa ma lamuriti in privinta unui termen de prescriptie. In urma unei hotarari judecatoresti am fost obligat sa platesc catre ANAF suma de 100.000 ron. Decizia definitiva si irevocabila a venit in decembrie 2010. Mentionez ca in tot acest timp NU am detinut nimic din ce ar fi putut fi executat ( bunuri mobile sau imobile, conturi bancare, etc) fiind, de fapt, plecat din tara. Nu s-a executat nimic si nici nu s-a platit vre-un leu din acea suma. In tot acest timp NU m-a contactat nici un executor iar la ANAF nu apar cu nici o datorie catre ei. Aceasta datorie s-a prescris sau nu ????
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:59, 19 Ianuarie 2016
Nu s-a prescris daca e vorba de o creanta bugetara, termenul fiind de 5 ani.
Avand in vedere ca termenul de prescriptie a inceput sa curga de la 1 ianuarie 2011 acesta nu s/a prescris la 1 ianuarie 2016 ?

2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 = sunt 5 ani ?

Ar mai exista vre-un temei legal ce ar putea fi invocat de ANAF pentru prelungirea termenului de prescriptie in cazul meu ?

Va multumesc pentru timpul acordat !
Teoretic s-a prescris dreptul creditorului de a mai actiona.
ATC a scris:
Ar mai exista vre-un temei legal ce ar putea fi invocat de ANAF pentru prelungirea termenului de prescriptie in cazul meu ?

Da. Sa invoce probe ca s-a intrerupt prescriptia.
Ce ar putea invoca dacă în evidentele lor nici nu apare ca au de recuperat?
Nu stiu, orice s-ar putea invoca, o notificare, o somatie de plata, o decizie de impunere, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)
Intervenirea prescriptiei Sever Simion Sever Simion Va rog, puteti sa ma ajutati cu un temei legal pentru o cerere de constatare a prescriptiei datoriilor (3 ani) ? Cum sa exprim corect fata de judecator aceasta ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere amenda anaf - persoana juridica allexs96 allexs96 Buna ziua, vin cu urmatoarea situatie, la inceputul anului 2009 societatea la care sunt administrator a primit o amenda contraventionala in cuantum de 10.000 ... (vezi toată discuția)