avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru pe un autoturism vandut.
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru pe un autoturism vandut.

Buna ziua ,
In decursul anului 2008 am accesat un credit de nevoi personale din care am cumparat un autoturism. Am platit creditul pana la sfarsitul anului 2009 , creditul era pe 5 ani. Nemaiavand un loc de munca nu am mai putut plati ratele creditului . In anul 2009 am vandut automobilul , cumparatorul mi-a promis ca transcrie masina pe el dupa ce ii expira asigurarea, eu naiv fiind i-am dat toate actele masini , cartea de identitate cat si certificatul de inmatriculare , am facut un contract de vanzare cumparare la notar. Pana in prezent nu am reusit sa il conving sa transcrie masina pe numele lui motivand ca nu are bani si ca nu circula cu ea. Azi 01.19.2016 am primit o scrisoare de la un executor judecatoresc ca automobilul este sechestrat si ca au fost anuntate organele de politie sa ii confiste actele daca o opresc in trafic , acuma problema este ca eu nu mai gasesc actul de vanzare cumparare facut in 2009 si nu pot dovedi ca am vandut atunci masina , si nici cumparatorul nu cred ca mai poseda actul de vanzare cumparare ( dar asta nu o stiu sigur ) . Intrebarea mea este , daca pot pati ceva din punct de vedere juridic sau ce trebuie sa fac in continuare . Tin sa precizez ca din anul 2009 pana in prezent am tot insistat sa transcrie masina si el nu a vrut.
Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns concret !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:35, 19 Ianuarie 2016
Cand a fost intocmit actul de vanzare/cumparare a fost scos CF de la Administratia Fiscala? a fost facuta radierea? daca raspunsul este nu, inca figurati ca si proprietar.
Necesitatea si interesul era al fiecarei parti sa pastreze actul notarial altfel cum se dovedeste proprietatea/vanzarea bunului, ar fi o solutie sa mergeti la Notariatul unde a fost intocmit actul de V/C si sa solicitati o copie.
Daca au pus sechestru pe masina, sa inteleg ca a fost garantat creditul cu masina? sau este singurul bun pe numele dumneavoastra?
Mașina nu a fost scoasa de la financiar ca de aia au și găsit-o în evidente în proprietatea omului și contractul nu se face la notar, adică puțin probabil sa îl fi făcut la notar.

E problema lui ca nu și-a transcris-o, nu veți avea vreo problema decât ca va trebui sa ii dati banii pe ea când o sa ii aveți, asta dacă i-o găsesc sa i-o ia.
Acum.si sa vrea sa își facă acte, nu mai poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita alexandrasmyrnaios alexandrasmyrnaios Buna ziua in 2005 am contractat un credit la bcr si am pus ca si garantie apartamentul in care locuiesc . dar in 2007 am facut refinantare si am schimbat si ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare auto maggia87 maggia87 Buna ziua! Am un credit cu ipoteca, pe 20 de ani, la care nu mai pot plati rata. Am o intarziere de 75 de zile...si saptamana viitoare cei de la banca mi-au ... (vezi toată discuția)
Radiere auto lucamiha lucamiha Am facut acum 5 ani o doar un act de vanzare cumparare a unui autoturism si nu am efectuat radierea auto la momentul acela. Intre timp am pierdut contractul de ... (vezi toată discuția)