avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Traininguri platite?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Traininguri platite?!

O companie te poate obliga/conditiona sa platesti cursurile sau alte traininguri in momentul in care vrei sa parasesti compania?!
De exemplu, ti se ofera scolarizare dar ti se prezinta un act aditional la contractul de munca prin care tu ca angajat esti obligat sa platesti acea scolarizare daca parasesti compania mai devreme de 2 ani?!
Este legala aceasta constrangere?
Poate fi refuzata?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 20 Ianuarie 2016
Este o clauza perfect legala. Asa se asigura firma ca nu investeste in persoane care mai apoi "dispar". Daca refuzi, refuzi si cursurile.
~ Conținut șters la cerere ~
Poate fi refuzata, intrucat nimeni nu va poate constrange sa semnati un act impotriva vointei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza james007 james007 Buna dimineata (de acum), am si eu o problema. De un an si jumatate lucrez la o firma care face parte dintr-un concern multinational. Am un contract pe ... (vezi toată discuția)
Cursuri igiena platite de angajat mnd mnd Buna ziua, Firma la care lucrez organizeaza si plateste cursuri de igiena, costuri care ulterior ni se opresc din salariu pe baza unui act aditional la ... (vezi toată discuția)
Act adițional la contractul de muncă privind plata perioadei de școlarizare în caz de demisie înainte de trei ani: mă pot obliga să le plătesc ceva dacă vreau să plec? Grama gabriela Grama gabriela Buna ziua!in urma cu 5 luni m-am angajat la o firma privata si am contract de munca pe perioada nedeterminata...la contractul de munca mi s-a atasat un act ... (vezi toată discuția)