avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune verbala, injurii, calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune verbala, injurii, calomnie

Buna ziua! Va povestesc o situatie in care m-am aflat in cursul zilei de astazi... As dori sa stiu ce pot face in acest caz... Multumesc anticipat!

In timp ce faceam cumparaturi, impreuna cu mama, am fost agresata de catre un grup de rromi de sex feminin in mijlocul unui magazin de incaltaminte. Din toate individele s-a evidentiat una care a venit direct la mine acuzandu-ma de a fi "furat", eu si insotitoarea mea (plastic vorbind "imputita de baba") o suma de bani care ar fi cazut uneia dintre fiice in timp ce lua pranzul in incinta Carrefour Constanta. Am chemat 112, ofiterii de politie au ajuns in doua minute luandu-ne datele(in acelasi timp cu cearta si galagia pe care o faceam cu acest grup de "tiganci" in alta parte a aceluiasi mall se repeta povestea cu furtul fictiv de la acest grup de indivizi/individe). Mentionez faptul ca in "hoinareala" noastra prin magazine am fost "supravegheate" de un individ care pastra o distanta mereu constanta in raport cu deplasarea noastra prin magazine(ceea ce ne-a determinat sa prestam atentie marita posetelor).
Ceea ce vreau sa stiu este urmatorul lucru: actionand in instanta acest grup/persoana, in ce mod vor fi sanctionate? Pentru ca ceea ce ma sperie cel mai tare este urmatorul fapt: daca mama(cardiaca fiind) ar fi fost singura si acest grup ar fi agresat-o, ce s-ar fi putut intampla? Ce se va intampla daca acesti indivizi(respectiva persoana cu domiciliul in Tandarei, "operand" in Constanta) ne si le(batranilor, persoanelor bolnave) vor transforma viata intr-un cosmar? Ce se va intampla daca nu luam atitudine?!?!?!
Cel mai recent răspuns: Carmen Filip , utilizator 18:22, 30 Septembrie 2017
putem discuta de calomnie, insulta, ati fi indreptatita sa depuneti plangere, insa ,asa cum ati spus, ce se intampla daca, in urma aplicariiu nei sanctiuni acelor rromi, va vor teroriza? normal, nu ar trebui sa ne temem sa ne facem dreptate, dar uneori, este mai bine sa uitam unele lucruri, sa lasam orgoliile deoparte, in vederea evitarii unor consecinte cu mult mai grave.
Constanta,constanta...hiperplaja oportunitatilor pentru "rotunjit foloasele materiale"in detrimentul altora si unde nu sti cum este mai bine sa te comporti - ca in vestul salbatic tai si ai scapat ,sau ca in Constanta sesisezi si ajungi sa fi maciuca la toti ....,poti sa fi batjocorit,ca de ce "te aflai la locul nepotrivit la momentul cand persoane pline de credinta ca pot si ca au si dreptul sa-si suplimenteze de la altii cele necesare" ,lucreza fara opreliste .Trist dar in Constanta noastra draga ,asta este una dintre realitatile tragice si primaru desi face pe neamtu adica ordine si armonie ,subordonatii lui din primarie ,politie si restul functionarilor publici,aia care se afla in timpul exercitarii obligatiilor de serviciu ,foarte greu se urnesc si in rare cazuri chiar reusesc sa finalizeze intradevar o cercetare sau ancheta.Referitor la situatia expusa de catre dvs,aveti 3 optiuni,fiecare cu avantaje /dezavantaje si posibile consecinte.Pe de o parte puteti formula plangere atat la politie cat si la parchet ,daca cunoasteti identitatea persoanelor "curioase"de bunurile si valorile aflate asupra dvs la mentionata locatie.Asta conduce ca intr-un interval,cand functionarii publici respectivi vor catadixi sa va preia dosarul spre cercetare,sa desfasoare-functie de chef/profesionalism ceva cercetari si atunci,este posibil sa dispuna inclusiv recunoasterea .Va asumati responsabilitatea sa acordati ocazia la parti sa va mai "mustruluiasca".Va aflati intr-o sitiatie foarte delicata,avand in vedere inclusiv aspectul de loc neglijabil al mamei ,varsta /afectiuni,si atunci,in raport de majoritatea situatiilor adica de majoritatea covarsitoare a dovezilor de dezinteres,adica de interes a NU face ceva in protejarea si pentru apararea intereselor cetateanului,cred ca pentru sanatatea,timpul si nervii dvs,incercati sa uitati.Daca demarati sesizare/actiunea aveti toate sansele sa va faceti abonament pe la politie ,instanta si atunci ,mai bine va dati intalnire cu partile intr-o locatie neutra,eventual placuta ca ambient.Cantariti bine variantele avantaje /dezavantaje,
dar care demarate va obliga la consum nervos,timp,eventual inclusiv cu aparator sau dati uitarii si gata!Succes !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plangere penala pentru calomnie şi insulta. Constituiti-va si parte civila pentru daune morale. Asumati-va neplacerea inerenta derularii unei anchete penale.

Pentru antevorbitorii mei: una dintre cauzele majore care duc la proliferarea acestui tip de comportament în România este tendinţa noastră, a celor agresaţi, de a o "lăsa baltă", pt. că "nu merită".

Consider că pentru unele drepturi merită să lupţi.
Tocmai pentru faptul ca: lasa-i; mergi inainte ; nu te pune cu ei; e posibil sa ai probleme in continuare; nu vreau sa am umblatura pe la politie si tribunale ş.a.m.d. acest gen de persoane respectiv: profitori sau hoti sunt totalmente tolerati de societate si le creste in permanenta "tupeul " pentru alte fapte multe si nenumarate.
Ai sa fim seriosi...:)
O astfel de actiune costa bani,timp si nu in ultimul caz putine sanse de a obtine ceva in instanta.
Cred ca organele de politie,daca au intervenit, in urma unei analize au dispus sanctionarea celor inplicate in actul de agresiune, cu amenda contraventionala, conform legi 61/91.

Alte discuții în legătură

Parte vatamata amenintata in sala de judecata Liulica Gina Liulica Gina Sunt parte vatamata intr-un proces penal ce are ca obiect inselaciune+fals in declaratii si uz de fals. La primul termen partea care m-a vatamat s-a asezat in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! IGGybraila IGGybraila am si eu o intrebare ... acum doi ani de zile am fost agresat de 3 indivizi ,prin care mi-a fost deposedate si 2 telefoane...Am fost la polite si am depus ... (vezi toată discuția)
Politia romana - loviri si alte violente alexadr alexadr Buna seara/ziua! Am 19 ani locuiesc impreuna cu bunicii mei si mama mea la bloc in Bucuresti. Am luat bacul cu 9.60 si m-am inscris la facultate la ... (vezi toată discuția)