avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament exec.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament exec.

S-a vandut un apartament de catre un executor. Asociatia de proprietari a inscris privilegiu imobiliar la OCPI in luna iunie cu datoriile proprietarului pana la acea data. Apartamentul s-a vandut in decembrie, dar nu s-a cerut de catre executor o situatie a debitului pana la momentul punerii in vanzare. Datoria apartamentului era vizibila la avizier unde sunt listele de intretinere, deci cel care a cumparat apartamentul a vazut suma restanta. Mentionez ca in luna noiembrie instanta a emis sentinta in favoarea Asociatiei pentru recuperarea debitului, dar noi nu am stiut ca apartamentul s-a pus in vanzare. Am legalizat setinta si am ridicat-o in data de 06.01.2016, urmand sa o punem in executare. In aceasi zi dupa amiaza a venit noul proprietar si asa am aflat de vanzare.
Intrebare: Cum poate Asociatia sa recupereze debitul - fara suma aferenta privilegiului imobiliar? Acest executor cu notarul chiar nu au nicio raspundere doar pentru ca vanzarea nu este directa si nu se cere adeverinta?
Cel mai recent răspuns: dida5801 , utilizator 10:05, 22 Ianuarie 2016
dida5801 a scris:
-Daca inteles bine de la utilizator DANPOPESCU as putea cere reactualizarea debitului, dar precizez ca suma provenita din vanzarea ap nu acopera

Nu vreti sa raspundeti la ceea ce am intrebat mai sus si e greu sa ne lamurim.
Actualizarea sumei trebuia sa o faceti inainte de adjudecarea apartamentului si nu acum dupa ce apartamentul are alt proprietar.

Am crezut ca s-a inteles din ce am scris pana acuma si anume-
in luna iunie 2015 am inscris privilegiul imobiliar la OCPI si tot in aceasta luna am depus dosarul pentru apartamentul cu restante la Judecatorie. Aceasta mi-a comunicat la sfarsitul lunii noiembrie 2015 prin sentinta nr...... ca paratul este obligat sa achite suma de 1100 lei.
Am asteptat 30 zile cf legii dupa care am depus actele pentru legalizarea sentintei. Aceasta sentinta legalizata am ridicat-o in data de 6.01.2015. Am pregatit actele pentru a merge la executor, dar asa cum am precizat in postarile anterioare in data 12.01.2016 la asociatie a venit persoana care a cumparat acest apartament. Mergand la executorul care s-a ocupat de apartamentul cu pricina, raspunsul a fost ca nu avea obligatia sa imi ceara debitul actualizat. I-am comunicat ca am sentinta legalizata si doresc sa o puna in executare. Intr-un fel subtil s-a sujerat ideea ca actiunea ce o doresc ar fi inutila, dar pana la urma a primit dosarul.
Fac inca niste precizari - perioada debitului este din aprilie 2012- aprilie 2015.
- suma inscrisa la OCPI Nu contine si penalizarile deoarece nu mi s-a dat voie sa le inscriu.
- apartamentul este/ a fost in executare pentru datorii ale bancilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie de proprietari apartament in executare silita roxana75 roxana75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte se confrunta cu urmatoarea problema: un apartament care a fost executat silit a fost cumparat de o ... (vezi toată discuția)
Executare silita datorie asociatie locatari tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua! Avem următoarea speţă: În anul 2012 s-au acumulat 5000 ron datorii la întreţinere a unui apartament aparţinând soţilor Popescu, datorii ... (vezi toată discuția)