avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG neinregistrat Registrul Fundatiilor si asociatiilor
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG neinregistrat Registrul Fundatiilor si asociatiilor

O asociatie avand ca obiect cresterea animalor s-a infiintat si a fost aprobata prin sentinta judecatoreasca dar nu a fost inscrisa/inregistrata in Registrul fundatiilor si asociatiilor de la Ministerul Justitiei. In acest caz este considerat incheiat procesul de inregistrare a ONG-ului ?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:15, 10 Aprilie 2016
Nu. Dupa ce va inregistrati si acolo si primiti dovada, depuneti actele si la finante.
Actele pot fi depuse la finante si fara nr din Registrul National al Asociaiilor de la Ministerul Justiiei. Ulterior puteti cere pe e-mail numarul de inregistrare de la RNA al MJ.
OG 26/2000 ART. 5
(1) Asociaţia dobândeşte personalitate juridică prin înscrierea în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul.
Mai multe despre numarul de la RNA al MJ gasiti in normele de aplicare ale OG 26/2000
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2016
AsTO-TV, utilizator
Nu e foarte clar: E inscris in RAF-ul de la Judecatorie dar nu si in Registrul National ONG de la Ministerul Justitie? Daca da, nu e nicio problema, sunt multe ONG in situata asta, Registrul National ONG (acronim oficial: RNPJFSP) este un haos, cu nenumarate lipsuri, erori etc. si nu se cere dovada inscrierii in el, ci certificatul de inscriere in RAF emis de Judecatorie, si numarul de inscriere in RAF, nu cel de inscriere in RNPJFSP. Nu e nevoie de inscrierea in RNPJFSP pentru inregistrarea fiscala. Daca insa nu e inscrisa nici in RAF desi exista hotarare judecatoreasca definitiva de admitere a cererii de inscriere, atunci e o grava eroare a Judecatoriei. Insa atentie ca unii cred ca nu sunt inscrisi in RAF pentru ca nu au primit certificatul de inscriere - acesta nu se elibereaza din oficiu, desi asa ar fi logic, ci trebuie cerut de la Judecatorie odata cu definitivarea hotararii judecatoresti de infiintare, dupa ce a expirat termenul de apel atat pentru ONG-ul petent, cat si pentru Parchet...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat constatator pentru ong? grunwald grunwald Banca unde am deschis contul Asociatiei Non Profit, mi-a solicitat, in al 13-lea ceas contul fiind deja operational, un document numit \'certificat constatator ... (vezi toată discuția)
Extrasul din registrul de evidenta al asociatiilor si fundatiilor livs1970 livs1970 Am o intrebare legata de obtinerea extrasului din Registrul asociatiilor si fundatiilor Banca la care am solicitat deschiderea de cont pentru o asociatie ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in registrul asociatiilor si fundatiilor maneaciprian17 maneaciprian17 Buna ziua! Am si eu o nelamurire cu privire la inregistrarea si functionarea in conditii legale a unei asociatii de tip ONG. Mai exact, pentru ... (vezi toată discuția)