avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Apel 112 - altercatie violenta iminenta - parcare loc ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Apel 112 - altercatie violenta iminenta - parcare loc dezapezit - amenda pentru apel 112 nejustificat

Buna seara,

Va scriu ca sa cer un sfat si in acelasi timp sa vedeti ce se intampla in minunatul Bucuresti, in apropierea acestuia si cu sistemul din tara asta:

In seara zilei de 21.01.2016 la ora 19:02 am apelat serviciul de urgenta 112.

Justificarea apelului de urgenta:
Situatia devenise suficient de tensionata incat un incident violent era iminent.
Cautand sa previn o altercatie ce se putea solda cu vatamari corporale grave, am apelat serviciul 112.

Descrierea situatiei tensionate:
Aceasta situatie a fost creata ca urmare a faptului ca un proprietar al unei
masini a parcat pe locul dezapezit de mine din fata curtii in care locuiesc.
Dupa discutii aprinse cu proprietarul era iminenta o altercatie violenta.

Firul evenimentelor:
Am apelat de urgenta serviciul 112 din cauza pericolului iminent al unei
altercatii violente. Cu toate acestea, agentului care a raspuns, i-am explicat in
amanunt situatia. Intre timp am lasat masina intr-un alt loc decat cel dezapezit
de mine si am intrat in curte, unde m-am simtit mai in siguranta. Transferat fiind
de la 112 la Politie, am comunicat agentului ca situatia nu este urgenta, dar este de preferat o solutionare. Dupa aceea am fost sunat de la numarul de telefon 0213110279 si date fiind circumstantele care s-au atenuat intre timp (am evitat pe cat posbil altercatia, practic, fugind din calea proprietarului care refuza sa se alinieze normelor de moralitate umana), am stabilit ca nu este vorba de o situatie urgenta si am fost indrumat sa ma adresez Politiei Locale Voluntari. Am confirmat ca ma voi alinia indrumarilor primite si am apelat numarul de telefon 0754079423.

Apeland numarul 0754079423,am explicat din nou situatia asa cum este ea si asa cum a evoluat, respectiv am transmis ca nu este o situatie urgenta, iar daca timpul permite unui echipaj, ar fi bine sa mediatizeze aceasta situatie ramasa nerezolvata.

Dupa un timp, presupun din cauza lipsei de comunicare si profesionalism, a sosit echipajul trimis via 112 care m-a apelat dupa un numar privat pentru a cere detalii pentru localizarea exacta.

Problema este cu acest echipaj de la 112 ca m-au transformat dintr-un om care a incercat sa evite o altercatie violenta, intr-un om pasibil de amenda pentru apelul la 112, pentru ca situatia dupa parerea dansului nu este o urgenta.
Ceea ce domnul care a intervenit rateaza sa inteleaga din cauza lipsei de profesionalism si a carentelor de moralitate umana este faptul ca intre mine si proprietarul recalcitrant era absolut iminenta o altercatie violenta care se putea solda cu vatamari corporale fie de o parte fie de cealalta.

Acestea au fost primele informatii transmise de domnul politist. S-a explicat ca nu este acoperita de lege situatia parcarii, iar telul sau a fost sa imi transmita ca trebuie sa platesc amenda pentru apelul de urgenta nejustificat. Prin comportamentul si atitudinea sa neprofesionale, consider ca echipajul care a raspuns apelulului 112 incurajeaza actele de violenta.

Mi-a transmis ca o sa primesc procesul verbal prin posta. A zis ca pe el nu intereseaza daca eu sunt de acord sa semnez vreun proces verbal. El are aceeasi problema la bloc, dar nu suna la politie. Politistule, era sa ma iau la bataie cu ala, asta e urgenta!

V-as cere cateva recomandari din punct de vedere legislativ. Nu am de gand sa platesc aceasta amenda. Si in plus cred ca ar trebui facuta o plangere impotriva echipajului care a intervenit si a celor implicati in acest proces pentru incapabilitatea de a transa situatia pe care am transmis-o in detaliu tuturor persoanelor cu care am interactionat telefonic.
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 21:37, 21 Ianuarie 2016
Dupa primirea procesul verbal de contraventie aveti posibilitatea contestarii acestuia in instanta urmând sa invederati instantei aspectele ce v-au determinat sa apelati serviciul 112 iar instanta pe baza probelor administrate de dvs (foto autoturism parcat in fata portii dvs, martori, etc) va stabili daca masura aplicata prin procesul verbal este corecta sau nu.
Uite asa, ajungi sa accepti sa platesti amenda si sa nu-ti mai trebuiasca lege sau politie. Cine are timp de tribunale? Cine plateste tot timpul asta? Suntem tara nimanui. Nu stiu de ce nu ma invat minte, am vazut si am trecut prin destul ca sa mai cred in lege si dreptate. bine macar ca nu au fost alte chestiuni mai grave
Multumesc pentru raspuns
Se poate totusi o formulare prin care sa solicit Poitiei sa dovedeasca ca exact momentul apelarii serviciului 112 nu reprezenta o situatie urgenta? Era sa ma iau la bataie cu respectivul. Nu e suficient de urgent? Sa dovedeasca cel care ma incrimineaza, respectiv, Politia prin agentul care s-a prezentat la locul anuntat dupa 34 de minute ca nu a fost asa!
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2016
valentinnn, utilizator
Da, in cadrul plangerii contraventionale pe care o veti formula, ambele parti, atat dvs cat si Politia veti putea propune si administra probe. Ca atare, si Politia este obligata sa probeze ca nu a existat o stare de urgenta care sa necesite apelarea lor si tocmai acest aspect il puteti specula dvs (dar si proba) si anume ca starea de urgenta a existat dar ei au ajuns prea tarziu ca sa o mai constate (34 minute dupa cum spuneti dvs)
Sunt mai multe aspecte de invederat instantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda politia locala nicusorco nicusorco In urma cu 2 zile eram in gara craiova , impreuna cu un prieten caruia din cauza caldurii i se facuse rau , voiam sa l duc repede acasa cu in taxi. 20 de ... (vezi toată discuția)
Amenda - apel fals 112 gheorghedanoiu gheorghedanoiu Buna ziua, am sa explic situatia in care am fost amendat:In 22.12.2016 am parcat intr-un loc nedelimitat intr-o parcare cu plata din subteranul unui mall, ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda apel 112 dana_dinu2019 dana_dinu2019 In 27.09.219 am aflat intamplator de la oficiul \"Taxe si Impozite\" unde ma aflam pentru a face o plata, ca figurez in sistemul lor informatic cu o amenda in ... (vezi toată discuția)