avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sunt in mare incurcatura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sunt in mare incurcatura

tatal meu sa casatorit cu mama mea in 1984 .in 1987 tatal meu a primit repartitie de la servici un apartament de 3 camere .in 1992 mama decedeaza iar tatal meu in 1993 cumpara acest apartament(asa cum s au cumparat toate casele date de pe vremea ceausescu) mama mea are vreun drept la acest apartament sau tatal meu e singurul propietar? eu ce drept am in raport cu sotia lui actuala daca tata decedeaza la aceasta casa?(el recasatorindu se in 1999)
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:52, 30 Iulie 2009
Mai dati detalii Marinica , nu fiti zgarcit cu cuvintele!
Cati ani aveati dvs (erati nascut??).
Cand s-a primit repartitie apartamentul tatal dvs a semnat un contract de vanzare-cumparare cu plata in rate , achitandu-l integral dupa moartea mamei dvs?
Mosteniti partea mamei dvs.,iar dupa decesul tatalui dvs. va va revine si dvs. o cota parte din apartament cat si mamei actuale.Parintii dvs. prin cumparare au devenit proprietari ai apartamentului.
Casa cumpărată de tatăl dumneavoastră este bunul lui propriu.

La decesul lui, dacă va mai fi căsătorit cu actuala soţie, aceasta va moşteni un sfert din casă (ca de akltfel din întreaga masă succesorală), restul fiind moştenirea dumneavoastră.
Asta dacă tatăl nu înţelege să reducă partea de moştenire a soţiei printr-un testament care însă nu va putea încălca rezerva soţiei.

Pe lîngă acesta, dacă nu are o locuinţă proprie, actuala soţie va dobîndi şi un drept de abitaţie în condiţiile legii privind dreptul de moştenire al soţului supravieţuitor.
da eram nascut, sa dat repartitie si atat.plata facandu se dupa decesul mamei in rate
marinica71 a scris:

da eram nascut, sa dat repartitie si atat.plata facandu se dupa decesul mamei in rate

Din partea mamei dvs mosteniti 3/4 restul cuvenindu-i-se tatalui dvs.
Dupa decesul tatalui dvs veti mosteni 3/4 din masa succesorala , restul revenindu-i sotiei sale (daca nu cumva intre timp divorteaza)
Sa mai verificati inca o data la ce data a fost semnat contractul de vanzare-cumparare cu plata in rate fiindca daca este semnat inainte de decesul mamei dvs este bun comun , daca nu ,atunci este bun propriu tatalui dvs si nu aveti dreptul la cota parte decat dupa decesul dansului!
B-)

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa tata Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Tatal meu are un apartament, pe care l-a dobandit prin cumparare de la stat in anul 1998. In apartament el a locuit din anul 1974. Mama mea chiar si dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Drepturi sau nu?! vitan_diana vitan_diana In anul 1983 părinții mei au primit din partea statului o locuință (apartament într-un bloc a cărei construcție a fost finalizată în 1982) pentru care ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie dana vitalia dana vitalia revin cu subiectul nu am fost destul de explicita:tatal meu este decedat, mama este recasatorita legitim cu o persoana care din casatoria anterioara ere un ... (vezi toată discuția)