avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma in insolventa neplata salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma in insolventa neplata salariilor

Buna ziua, dosarul a fost depus in data de 08.01.2016 la Tribunalul Cluj cu materia juridica faliment. Aici aveti dosar 26 /1285/ 2016 problema consta in faptul ca plata salariilor de pe luna Decembrie nu ne vor fi achitate. Ei trebuiau sa ne vireze banii in data de 15 ianuarie, iar acum ne anunta ca ne vor da salariile de pe ianuarie in 5 februarie, cel din decembrie nu se va mai da. In aceasta situatie, cum putem proceda sa nu ramanem fara acel salar? Deasemenea nu ni se acorda lichidarea la zi daca dorim. Ar avea rost organizarea unei greve generale pentru cererea drepturilor?
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
Alexander24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:36, 22 Ianuarie 2016
Care este motivul neacordarii salariului pe luna decembrie ?
Dosarul fiind deschis in ianuarie, suma de plata a salariilor din decembrie este inclusa in dosarul de insolventa, fapt care ``nu ii obliga sa achite``, prioritar fiind altele. Eu nu stiu cum vine asta, dar asta ni s-a zis. O sa incerc sa obtin mai multe detalii in cursul zilei de azi. Dar as dori totusi o indrumare, pentru a sti eu si colegii mei cum sa procedam in aceasta situatie. Stiu ca sistarea activitatii nu este o solutie, dar este inevitabila in aceasta situatie. Deoarece dansii au avut bani de a cumpara materiale, insa de salarii se pare ca nu. Mi se pare ca suntem un pic luati cu japca.X-(
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
Alexander24, utilizator
Probabil ca salariile pe luna decembrie sunt incluse in tabelul de creante , insa si in acest caz, acestea pot fi achitate.
Intocmai cum ati redactat dvs. este inclus in tabelul de creante. Deci, oricum ar fi, aceasta nu ii impiedica la plata salariilor sa inteleg. Se pare ca vom recurge la incetarea activitatii printr-o greva de avertisment, dupa care generala. Lichidatorul nostru nu prea vad sa fie de incredere, si sa putem avea o intelegere amiabila. Suntem oameni care i-am inteles mereu. Dar macar in al 12-lea ceas sa ne spuna, ori inchidem, ori facem totul corect si legal.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
Alexander24, utilizator
Adresati-va judecatorului sindic , daca considerati ca lichidatorul nu-si indeplineste corect atributiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falimentul unei firme cu litigii dointza dointza Sunt intr-un litigiu cu o firma pentru recuperarea unor salarii neplatile , si firma e falimetara acum adica este sub incindenta Legii nr. 85/2006 - ce ... (vezi toată discuția)
Raport fonduri obt din lichidare si plan distributie ContSters102066 ContSters102066 Am urmatoarea speta: S-au intocmit cele doua acte procedurale care \"s-au afisat\" la usa instantei - asa e pv inreg la registratura dar in fapt nu exista ... (vezi toată discuția)
Contestatie inscriere creanta in tabelul definitiv mdcc mdcc Doresc sa fac o contestatie pe art.75 din legea 85/2006 si nu stiu cum sa procedez,sa fac o actiune separata fata de dosarul de insolventa,adica alt ... (vezi toată discuția)