avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri din inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri din inchiriere

Buna ziua,

As avea o intrebare legata de impozitul perceput pentru veniturile din inchiriere unui imobil.
Locuiesc in afara Romaniei si as dori sa ofer spre inchiriere apartamentul proprietate personala. Apartamentul a fost achizitionat prin credit imobiliar si chiria ar trebui sa acopere partial creditul. Pentru a evita orice fel de probleme cu fiscul, as dori sa inchei cu chiriasul contract inregistrat la ANAF pentru suma reala a chiriei. Am observat ca pentru veniturile din chirii se percepe un impozit de 16%, ceea ce e cam mult, din pct meu de vedere:frantic: #-o.

Intrebarea mea este: avand in vedere ca eu am domiciliul fiscal intr-o tara cu care Romania are contract de evitare a dublei impozitari (iar veniturile pe care le am aici sunt supuse impozitarii), iar venitul din Ro se "duce direct la banca" pentru acoperirea creditului pe apartament (nu "vad" nici macar un € cu care sa imi cumpar o guma :D), exista vreo sansa/vreun articol in legea fiscala care sa ma scuteasca de plata celor 16%? sau macar sa pot deduce o parte din suma astfel incat sa platesc mai putin impozit?

Multumesc pentru orice sugestie utila :D

Cris

Alte discuții în legătură

Locuiesc în germania și câștig bani din chirii în romania. unde plătesc impozitul ? IonutDC IonutDC Buna ziua, Lucrez si locuiesc de mai multi ani in Germania. De anul acesta o sa obtin venituri din inchirierea unui apartament in Romania. Unde platesc ... (vezi toată discuția)
Impozit aferent veniturilor din chirii gabi_br.ro gabi_br.ro Buna ziua.Multumesc intai pentru raspusurile primite pana acum si va rog sa ma mai ajutati inca odata.Ma intereseaza sa aflu ce impozit se plateste aferent ... (vezi toată discuția)
Consiliere re: impozit nerezidenti persoane fizice anamic anamic Locuiesc intr o tara cu acord de evitarea dublei impozitari (UE). Primesc venituri dintr o chirie in Romania. Am un cont in Romania din care apar dobanzi. Am ... (vezi toată discuția)