avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Problema permis de conducere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Problema permis de conducere

Buna seara
Vreau sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi legate de permisul de conducere
Aflandu-ma la un semafor in Constanta fiind a 3 a masina in coloana am plecat de la semafor pe culoarea verde a semaforului , dupa ce am apucat sa ma misc de pe loc avad cred ca 5km/h am vazut cum fugeau pe culoarea rosie a semaforului pt pietoni un grup de copii . Vazandu-l in fractiune pe unul dintre ei care se apropia din stanga masini mele din instinct am franat brusc iar el sa oprit peste capota masinii mele in stanga fata peste capota. Am impresia ca in momentul in care sa proptit peste masina mea sa lovit la picior pt ca nu cred mai mult ca sigur ca l-am calcat pt ca pana am deschis eu usa sa vb cu el in fractiune de secunda fugise inapoi de inde a plecat cu grupul de copiii care au fugit pe culoarea rosie a semaforului pt pietoni. Nu am ramas in intersectie pt ca ma clacxonau ceilalti participanti la trafic si am luat decizia sa traversez intersectia oprindu-ma pe partea dreapta impreuna cu un taximetrist care el se afla lanaga mine pe banda vecina si a vazut tot ce sa intamplat. Am stat acolo cam 20-25 de minute uitandu-ne amandoi dupa copii dar surpriza..... nu se mai afla nimeni toti disparusera. Din cauza faptului ca m-am panicat asa de tare , daca tipai la mine sau ma intrebai cum ma cheama cred ca nu stiam mai mult ca sigur , cred ca eram in alta lume, cum nu am mai avut evenimente rutiere de genul niciodata in 7 ani de condus zi de zi , am luat cea mai proasta decizie din viata mea si am plecat de acolo fara sa ma gandesc din cauza ca m-am panicat si nu mai stiam de mine, nu am sunat la politie sa anunt evenimentul.
Plecand spre Bucuresti cred ca nu am facut 10km pe autostrada am fost sunat de la firma ca cei de la politie ma cauta si ca trebuie sa ma duc la Politia Rutiera din Constanta. M-am intors bineinteles la Politia Rutiera din Constanta unde l-am sunat pe taximetrist , a venit a declarat exact ce am declarat si eu. Politia mi-a retinut permisul de conducere pt ca m-au incadrat cu Vatamare corporala din culpa si fuga de la locul accidentului , FARA DREPT DE CIRCULATIE din momentul ala pt ca cineva , nu stiu cine a sunat la 112 , Politia a venit la fata locului impreuna cu Salvare, unde eu nu mai eram acolo , si ce sa vezi aparusera copii impreuna cu unul din parinti. Politia mi-a spus ca a intrebat parintele respectiv daca vrea sa declare sau sa depuna plangere , a spus ca sa-si faca treaba politia, dupa care politia ia adus la cunostinta ca are 90 de zile sa vina la politie sa depuna plangere. Pe data de 20 ianuarie 2016 au exipirat cele 90 zile , din cate stiu eu nu exista plangere.Nu m-a cautat nimeni in toata perioadata asta nici de la politie nici de la parchet , tin sa va spun ca am aflat ca dosarul a fost depus la parchet inainte sa se faca 90 de zile cu o luna cam asa
ce vreau sa stiu eu este : cat poate dura pana se rezolva , care sunt sanctiunile si ce anume se va intampla cu permisul , daca o sa imi mai dea permisul sau il anuleaza , am intrebat o gramada si nu stiu pe care sa mai cred , sunt o gramada de pareri din partea fiecaruia.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns . Va Multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 17:10, 26 Ianuarie 2016
Permisul nu se anuleaza decat in baza unei hotarari judecatoresti definitive. Cum procuroul nu a trimis dosarul in instanta pana in prezent si nu exista nicio plangere depusa in termen de luni cel mai probabil procurorul va clasa dosarul si veti primi o suspendare a permisului pentru 90 de zile fara drept de reducere la 30 de zile.
sa inteleg ca cele 90 sunt valabile doar pt o eventuala plangere a victimei?
exista posibilitatea sa mai primesc inca 90 de zile?
Daca au trecut cele 90 de zile normal trebuie sa va dea permisul sau cel putin o dovada cu drept de circulatie pana se decide procurorul daca incepe sau nu urmarirea penala,iar acest lucru poate dura luni de zile,insa in aceasta perioada trebuie sa va dea drept de conducere pana nu exista o hotarare judecatoreasca care sa interzica asta.
In cauza sunt doua aspecte, zis fapte penale:
1) vatamarea corporala din culpa (pentru care intradevar este necesara depunerea plangerii prealabile in 90 de zile, si daca nu s-a depus este cauza care inlatura raspunderea penala, astfel incat problema asta este rezolvata) si
2) Parasirea locului accidentului - pentru care pedeapsa este inchisoare de la 2 la 7 ani; asta-i grava (nu stiu ce a fost in capul dvs. sa nu anuntati politia, dar acum este facuta, nu mai comentam).

Mai departe, dosarul existent, ori se opreste la parchet, ori cel mai probabil pleaca la instanta de judecata (nu va pot spune ce se va intampla caci tine de lucrarile dosarului). Mai departe, daca ajunge in instanta, ori veti fi achitat, ori se va da o hotarare care poate fi de condamnare sau nu (mai multe posibilitati, nu intru in amanunte). Odata cu hotararea instantei veti sti si ce anume s-a dispus cu privire la permis, foarte probabil, anularea.
Apoi, dupa o anumita perioada (6 luni sau 1 an, in functie de ce dispune instanta), va puteti prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis.
Ati avut cea mai prosta decizie din viata atunci cand v-ati hotarat sa plecati de la locul accidentului.

Angajati-va urgent un avocat !

Alte discuții în legătură

Retinere permis mmsavu mmsavu Buna Ziua Anul trecut am fost implicat intr\'un accident rutier soldat cu vatamare de persoana asa cum scrie si pe dovada ulterior data la fata ... (vezi toată discuția)
Pieton acrosat pe trecere semaforizata Cangur Cangur Buna ziua , ma numesc Catalin si astazi 08.03.2016 am acrosat un pieton pe o trece de pietoni semaforizata , trecerea este asezata chiar la iesirea din sensul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mikiduta7 mikiduta7 Buna ziua .In data de 25.03.2012 am avut un accident rutier din care a rezultat o persoana in varsta de sex feminin , cu vatamare corporala(mana in ghips) ... (vezi toată discuția)