avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Impozit vanzare imobil - indemnizatie crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Impozit vanzare imobil - indemnizatie crestere copil ccc

Venitul impozitat pentru vanzarea unui apartament se ia in considerare la calculul pentru indemnizatia pentru concediul de crestere copil?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 30 Iulie 2018
Venitul din vanzarea unui imobil nu este un venit profesional (din desfasurarea unei activitati) si nu se are in vedere la calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce puteti sa spuneti despre acest lucru ?

"Daca veniturile realizate de PFA din vanzarea imobilului sunt incadrate in categoria veniturilor din activitati independente, acestea vor fi luate in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Asadar, veniturile din vanzarea bunului se incadrareaza in categoria veniturilor din activitati independente daca bunul vandut face parte din patrimoniul afacerii."

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se refera numai la cei care au calitatea de PFA, titulari ai unor Intreprinderi familiare sau Intreprinderi individuale si nu la persoanele fizice .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil + calcul indemnizatie crestere copil Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, Avand in vedere acest aspect: [b]\"Daca veniturile realizate de PFA din vanzarea imobilului sunt incadrate in categoria veniturilor din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil zzzionut zzzionut Buna ziua, Dupa noile modificari privind indemnizatia de crestere a copilului, prin venituri independente impozitabile care se pot lua in calcul la ... (vezi toată discuția)
La calcularea indemnizatiei pentru ccc se tine cont de toate veniturile supuse impozitului? ilinca35 ilinca35 Buna ziua , Sunt insarcinata si am intrat in concediu de maternitate. Sunt angajata la o societate cu CIM dar in acelasi timp am si un PFA(Cabinet Medical ... (vezi toată discuția)