avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... onorariu avocat pentru un proces
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

onorariu avocat pentru un proces

buna ziua.maine 26.01.2016 am proces pentru un program vizita minor la Dragasani. Eu sunt din Slatina iar avocatul meu nu se poate prezenta avand alte procese. Ma gandeam sa apelez la un avocat de acolo dar nu stiu cat m-ar costa onorariul. Avocatul din Slatina este prieten de familie si nu se pune problema de bani asa ca ce sa fac? imi este teama ca nu voi obtine zilele cerute ca baiatul meu sa petreaca timp in casa mea, fosta sotie ma acuza ca sunt violent si ca reperezint un pericol pentru fiul meu de 3 ani. am citit in intampinare ca ataseaja la dosar expertiza psihiatrica si psihologica a copilului care ar fi traumatizat de mine. :O mentionez ca ea a plecat de acasa de cand copilul avea 2 luni , s-a intors dupa 10 luni si a plecat iar can caopilul avea un an si 5 luni. acum are 3 ani. practic a stat cu mine cateva luni cat a fost bebelus. de vizitat l-am vazut rar pt ca nu reuseam sa ne intlegem iar de 9 luni nu m-a mai primit deloc, nu am mai vb la tel, si-a schimbat nr. ce sa fac?
Buna ziua! Onorariile avocatilor difera. In cazul in care avocatul dvs. nu se poate prezenta, ar trebui sa isi asigure substituirea. Sfatul meu este sa va prezentati la instanta si sa solicitati acordarea unui termen pentru lipsa de aparare.
yo85 a scris:

am citit in intampinare ca ataseaja la dosar expertiza psihiatrica si psihologica a copilului care ar fi traumatizat de mine. :O mentionez ca ea a plecat de acasa de cand copilul avea 2 luni , s-a intors dupa 10 luni si a plecat iar can caopilul avea un an si 5 luni. acum are 3 ani. practic a stat cu mine cateva luni cat a fost bebelus. de vizitat l-am vazut rar pt ca nu reuseam sa ne intlegem iar de 9 luni nu m-a mai primit deloc, nu am mai vb la tel, si-a schimbat nr. ce sa fac?

Expertiza psihiatrică și psihologică efectuată de mamă o puteți întoarce împotriva ei, invocând ALIENAREA PARENTALĂ, care este clară în cazul dumneavoastră din ce ne relatați.
O expertiză psihologică care sa va incrimineze pe dumneavoastră trebuie să fie efectuată de un psiholog independent recunoscut și agreat de INSTITUTUL de PSIHOLOGIE JUDICIARĂ din ROMÂNIA, și trebuie să fiți expertizat și dumneavoastră împreuna cu minorul de acel psiholog independent, profesionist și nepărtinitor.
Depuneți întâmpinare la întâmpinarea ei sau măcar o notă/concluzie scrisă prin care să atacați respectivele expertize care o dau în vileag chiar pe cea care le-a comandat cu scop alienator fată de celălalt părinte.
Căutați pe google documente despre alienare și jurisprudență românească unde a fost recunoscută de judecători alienarea parentală, și ca sancțiune au schimbat domiciliul copilului la părintele victimă.
ASTA TREBUIE SĂ FIE APĂRAREA DUMNEAVOASTRĂ.
cand fost sotie s-a intors acasa dupa 10 luni in care parasise domiciliul, a mers cu copilul la un medic psihiatru in slatina pt ca baiatul refuza mancarea, era agitat, nu dormea, doctorul i-a recomandat diazepam la un copil de un an si 4 luni. am refuzat administrarea medicamentului, copilul de la 2 luni a fost plimbat practic, in diferite case, fosta sotie a locuit 4 luni la mama ei, a botezat copilul pe ascuns, apoi mama a dat-o afara din casa, a stat 3 luni la o matusa apoi inca vreo 3 luni la bunica ei. cand a implinit un an a revenit la domiciliul ei pt ca mama ei o daduse afara si de la bunica materna. copilul a fost bulversat, el nu a avut mediu stabil. dupa 5 luni de stat la mine a plecat din nou la mama ei la care locuieste si in prezent cu baiatul. momentele de agitatie ale baiatului erau cauzate si de varsta, de aparitia detitiei, plus ca a fost o perioada de acomodare, copilul nu a inteles care este casa lui. am scris aceste lucruri in intampinare. in plus in prezent am un baiat de 1 an si 4 luni care locuieste cu mine de la nastere, cu care am o relatie extrem de apropiata. daca as fi un pericol sa il traumatizez pe baiatul cel mare de 3 ani si 2 luni cum sustine fosta sotie inseamna ca cel mic ar trebui sa fie afectat psihiatric. lucru toatl neadevarat. am cerut ancheta sociala la domiciliul meu. este destul de complicat , imi este teama ca fosta sotie va castiga un program de vizita doar la domiciliul ei 2 ore sambata si duminica, 2 weekend -uri pe luna nu sa petreaca 2 weekend-uri la mine acasa cum am cerut eu. sunt ferm convins ca nu imi va permite aceesul la Dragasani asa cum nu m-a mai primit de 9 luni
Domnule, daca vreti avocat, atunci luati avocat, nu prieten etc. Inteleg cum sta situatia, insa va interesati de pe o zi pe alta si riscati sa nu aveti o relatie cu copilul dv. pentru ca ati apelat la prieteni.
Indiferent de onorariu, mic sau mare, de pe o zi pe alta acesta creste, de pe o ora pe alta la fel, impreuna cu riscul ca avocatul angajat sa nu cunoasca suficient dosarul. Daca vreti sa va vedeti copilul, aveti nevoie de mai mult decat interes aparent.
Eu as cere eliminarea expertizei din dosar. Nu e echidistanta, nu e psiholog agreat de MJ, la revedere!
Cat despre onorariu, sunati avocatul si intrebati cat va ia, caci onorariul depinde de stadiul procesual, de timpul cand anuntati avocatul, de complexitatea cauzei... si noi nu putea ghici toate astea!
am inteles multumesc. voi cere amanare din lipsa de aparare si voi cauta un avocat in Dragasani

Alte discuții în legătură

Am obținut modificarea programului de vizită a minorului într-unul care îmi permite să-l pot lua la mine în weekend-uri, dar mama a făcut apel. ce pot face să mă bucur de măcar 2 ore doar eu cu el? yo85 yo85 Am un băiat de 6 ani jumătate din prima căsătorie. El locuiește cu mama lui în Drăgășani, eu în Slatina. Am drept de vizita 2 sâmbete pe luna, de la ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor impiedicat de mama Fane_S Fane_S Buna ziua ! As dori sa va intreb , ce as putea face in cazul meu , in legatura cu vizita copilului meu , pe care nu mi-l lasa fosta sotie , eu avand drept de ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusivă copil Nicolae_1980 Nicolae_1980 Bună ziua ,sunt tatăl unui băiețel de 9 ani,am divorțat acum un an la notar unde am stabilit:custodie comună,domiciliul copilului la mamă,să-i plătesc ... (vezi toată discuția)