avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prezența reclamantului în procesul de contencios
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Prezența reclamantului în procesul de contencios

Iau în considerare depunerea unei cereri de chemare în judecată în contencios pentru anularea unui act al unei instituții care se află în capitală. Aș dori să depun cererea la Tribunalul București și nu la tribunalul la care sunt eu arondat. Există posibilitatea de a nu mă prezenta niciodată la proces, ci de a comunica cu instanța doar în scris?
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2016
Luci321, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:42, 25 Ianuarie 2016
Bineînţeles! Solicitaţi prin cererea de chemare în judecată ca judecarea cauzei să se facă în lipsa dvs., conform art. 411, alin. (1), pct. 2 teză finală Cod procedură civilă. Instanţa vă va trimite întâmpinarea pârâtului şi eventualele înscrisuri depuse de acesta la dosarul cauzei şi veţi avea posibilitatea să formulaţi un răspuns la întâmpinare. Ulterior, după ce vor avea loc înfăţişări, aveţi posibilitatea să solicitaţi să vi se comunice copiile încheierilor de şedinţă.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmatoarea instanțã și judecarea în lipsã mioara2012 mioara2012 Buna seara. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am pierdut un proces cu Finantele in contencios. Fiind in Tribunal, ma gandesc ca urmatoarea cale de ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie ioana26 ioana26 Buna ziua , am primit doua amenzi , la ambele am facut contestatie , iar la una dintre ele am primit raspuns cum ca trebuie sa platesc taxa de timbru si sa mai ... (vezi toată discuția)
Judecare in lipsa mon73key mon73key La un proces Cod Civil in care angajatorul ma cheama in judecata pt. recuperarea unei sume pot cere in Intampinare judecarea in lipsa daca toate inscrisurile ... (vezi toată discuția)